Föreställningar

Moderskärlek

På en badort i skärgården uppdagas lögner mellan mor och dotter. Upplev Anna Petterssons spännande nytolkning av August Strindbergs klassiska och älskade pjäs.

Läs mer
Köp

Berättarkväll – kom och berätta dina minnen om Asea

Genom samtal vill vi träffa dig vars liv eller någon nära dig på ett eller annat vis påverkats av Asea. Varmt välkommen att skapa teater tillsammans med oss!

Läs mer

Bellman 2.0

Bellmans klassiska visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem skådespelare och fyra musiker. Upplev en av Sveriges största poeter på ett helt nytt sätt.

Läs mer
Köp

Fredagsgästen med Andreas Kullberg

Fyra fredagar. Fyra gäster. Fyra musikaliska samtal. Varje kväll förs ett delvis improviserat musikaliskt samtal. Med start 24 januari.

Läs mer
Köp

Scenkväll med Jonas & Mathias

Komikerna Jonas Öhrn och Mathias Wiik bjuder in till fyra, helt olika, kvällar i Teatercaféet. Med lekfullhet blandar de improviserade sketcher, publikfrieri och humor.

Läs mer
Köp

Klubb Maskrosen

Välkommen till en klubbkväll med livemusik i två akter, bar och DJ som håller dansgolvet igång hela kvällen.

Läs mer

Gabriel

En föreställning med intriger om kärlek, pengar och makt. Spelas 5/5.

Läs mer
Köp

HOLD

En föreställning om empati, tillsammansskap och framtidstro. HOLD – den avslutande föreställningen om att vara nyanländ i Sverige.

Läs mer
Köp

Mozarts kvinnor

Sex personer dröjer sig kvar på jobbet när kvällen lägger sig över kontorslandskapet. Till Mozarts ljuva musik får vi lyssna till deras historier om olycklig romans och längtan efter äkta kärlek.

Läs mer

Övriga evenemang

Skolföreställningar och turné

Västmanlands Teater är hela länets teater. Därför erbjuder vi skolföreställningar till hela Västmanland och åker på turné med utvalda föreställningar.

Turné – Hur man lever!

Publiksuccén Hur man lever! – med Marit och Andreas turnerar under våren 2020 i...

Läs mer
Köp

Teatercaféet – Soppteater på onsdagar

Strindberg x4

Låt Patrik Voight vara din ciceron in i Strindbergs H.C. Andersen-inspirerade universum och ta del av vackra, sorgsna, kluriga och kloka berättelser. Spelas som soppteater 4/3.

Läs mer
Köp

Äktenskapet – en show som står ut

De äkta makarna, komikern Malin Appeltoft och skådespelaren Tobias Aspelin, blottar äktenskapets mindre ljusa och fräscha verklighet. Spelas som soppteater 11/3.

Läs mer

Nu när jag ändå är här

Möt den ofrivillige patienten som uppsöker en psykolog för att egentligen bara slippa genomföra en planerad resa, men som blir kvar. Spelas som soppteater 18/3 och 25/3.

Läs mer

Skitviken

En man röker sina abborrar i den hemliga kåkstaden i skuggan av Steam Hotel. Båthus, skjul och bryggor har vuxit upp i takt med att annat har rivits och schaktats bort – välkommen till Skitviken! Spelas som soppteater 8/4.

Läs mer

Hör Barbro!

Barbro Hörberg stövlade in och förnyade musiklyriken i en tid när scenen dominerades av manliga trubadurer. Fem decennier senare bjuds du in till denna soppföreställning till tonerna av Högberg. Spelas som soppteater 15/4.

Läs mer
Köp