Bistro Live

Bistro Live

Asset 2
Premiär 22 januari
Välkommen till Bistro Live i Västmanlands Teaters Teaterbistro. Här förgyller vi lördagskvällarna med underhållning, mat och dryck.

Bistro Live presenterar:

Scenkväll med Jonas och Mathias

Komikerna Jonas Öhrn och Mathias Wiik bjuder in till Scenkväll. Med lekfullhet blandar de improviserade sketcher, publikfrieri och humor. De är kända för sin unika personkemi, improvisationsförmåga och publikkontakt och har gjort flertalet egna humorföreställningar, revyer, stand up och programlett ”God Afton Västerås”. Spelas 22/1, 26/2 och 7/5.

Elin Skarin – En grop i universum

Hur ska man hinna älska tillräckligt? Orientera sig. Hur ska man hinna leva? Veta hur man gör. Med ruset och allt det tråkiga - extasen, vardagen. Det andliga? Politiken? Sisyfos din fucker. En grop i universum är en konsert, en sångföreställning och ett performance med låtar skrivna av Elin Skarin. Med sig på scenen har hon Jonas Bleckman som spelar cello, nyckelharpa och loop-pedal. Med texter som berättar en och allas historia, med Elin Skarins röst och med Jonas Bleckmans cello skapas en plats, en grop i universum. Spelas 29/1.

Combo De La Musica

Combo De La Musica har ett sound som är både nytt och gammalt, både explosivt och lyhört, både coolt och hett. Med influenser från afrobeat, Motown, salsa, jazz och boogaloo är Combo De La Musica ett band som gör skäl för sitt namn; en kombination av musik. Efter oräkneliga turnéer i Tyskland är de nu återigen hemma i Sverige; finslipade, väloljade och med stora doser improvisation. Med den oefterhärmeliga Kristin Amparo i spetsen har de en röst som garanterar att träffa rätt in i hjärtat. Bara en sak är säker; ingen kommer att stå still!

Liliana Zavala Trio

Liliana Zavala Trio tar oss med på en melodisk resa genom modern folktro där världar möts – argentinska och latinamerikanska rytmer influerade av svensk folkmusik med sång baserad på sångstilen call and response. 2017 släppte hon sitt debutalbum ”Cabildo”. Ett album som fick väldigt fin kritik och som 2018 resulterade i en nominering till Årets Artist vid World Music Galan. Tillsammans med Lisa Löwgren, bas, och Marian Pellegrino, gitarr, bjuder hon på musik som rymmer allt från salsa, rock och jazz till pop och världsmusik. Spelas 2/4.

Filip Jers Quart

Filip Jers Quartet har förfinat idén med ett möte mellan jazz och traditionella folkmelodier där munspelet spelar huvudrollen. Det musikaliska mötet mellan två genrer har gjort att kvartetten blivit flitigt uppmärksammade på jazzfestivaler och jazzklubbar så väl nationellt som internationellt. På scen visar de en lekfullhet och virtuositet som sällan lämnar någon oberörd. Deras musik har spelats flitigt i radions Spanarna och i P2 Världen. Spelas 9/4.

Franska Trion

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Viktor Turegård, bas, Christopher Cantillo, trummor, är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Spelas 23/4.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.