detaljbild i tom salong detaljbild i tom salong

“En underbar byggnad med många prång, trappor, salonger och allt i Art Deco. Jag älskar sådana härliga platser då de ger så mycket av konst och historiearv. Mmmm! Och vi ska inte prata om personalen, de vurmar för både teatern och besökaren.”

Bra att veta

GARDEROBERNA
Lämna omvärlden utanför och häng in dina ytterkläder innan föreställningen. Du hittar de obemannade garderoberna vid entréerna till Stora 
scen 

Om du behöver hjälp, kontakta gärna någon av våra publikvärdar.

LÄMNA GÄRNA VÄSKAN HEMMA
Västmanlands Teaters föreställningar omfattas inte av väskförbudet eftersom de inte kräver polistillstånd, och inte heller räknas som större arrangemang. Observera att detta kan komma att ändras.

För en trygg och trevlig miljö på Västmanlands Teater vill vi ändå uppmana dig att inte ta med större väskor vid besöket. Endast mindre handväskor tillåts inne i salongen. Ytterkläder och större väskor måste hängas i foajégarderoberna. Dessa är obevakade.

KVARGLÖMT
Kvarglömda tillhörigheter förvaras i teaterns reception i en månad från hittetillfället. Kontakta receptionen på telefon: 021-470 41 00 eller via mejl: receptionen@vastmanlandsteater.se

SCENERNA
Vi har tre scener: Stora scenen som har rum för 367 besökare, Lilla scenen med 104 platser och Teaterbistrons scen som kan välkomna 60 gäster.

PUBLIKVÄRDARNA
Behöver du hjälp innan eller under föreställningen? Våra fantastiska publikvärdar finns på plats vid alla scener och är redo att guida dig rätt och se till att din teaterupplevelse blir så trevlig som möjligt. De är även utbildade i hjärt- och lungräddning samt brandsäkerhet.

TEATERBISTRON
En bra föreställning ackompanjeras bäst med god mat. I Teaterbistron kan du börja kvällen med ett glas bubbel, avnjuta en charkbricka eller stilla sötsuget i pausen. Du hittar oss en trappa (eller hisstur) upp från entréplan.
Till Teaterbistron

FOTOGRAFERING
Vi tycker om att bli omnämnda och att du som gäst vill dela med dig av din upplevelse hos oss. Observera dock att det inte är tillåtet med bild- eller ljudupptagning under pågående föreställning.

HAR DU YTTERLIGARE FRÅGOR?
Hör av dig till oss på telefon 021-470 41 00 eller mejla till receptionen@vastmanlandsteater.se

 

Tillgänglighet

FÖR DIG MED RULLSTOL ELLER LIKNANDE
För oss är det viktigt att alla ska kunna njuta av bra scenkonst, oavsett hur dina förutsättningar ser ut. Biljettkassan och entrén till vänster om huvudentrén har såväl ramper som ledstänger för att du ska kunna ta dig fram så enkelt som möjligt. Det finns även en hiss som tar dig upp till Teaterbistron och Stora scenens övre plan. Den har plats för fyra personer, max 400 kg. För dig som ska till Lilla scenen har vi en trapphiss. Det finns tillgång till transportrullstol.

Om du behöver mer hjälp, kontakta gärna någon av våra publikvärdar.

FÖR DIG SOM BEHÖVER HÖRHJÄLPMEDEL
Alla våra scener är utrustade med IR-hörselslingor som du kan få tillgång till genom att kontakta någon av våra publikvärdar. Du väljer själv om du vill låna hörlurar eller en mottagare som kopplas till din egen hörapparat.

FÖR DIG SOM BEHÖVER SYNTOLKNING
På vissa av våra föreställningar kan du få syntolkning. 
Syntolkade föreställningar hösten 2024 och våren 2025:

Kameliadamen // 23 nov 2024
Pimple Pop // 30 okt 2024
Det stora vattenkriget // 22 feb 2025

Kung Lear // 3 maj 2025

Bokning sker via SRF Västmanland.

FÖR DIG MED LEDSAGARE
Du som har ett beviljat ledsagarstöd genom LSS bokar din och din ledsagares biljett genom biljettkassan. Du betalar för din biljett – medföljande ledsagare går kostnadsfritt.

FÖR DIG MED ASSISTANSHUND/SOCIAL TJÄNSTEHUND
En civil tjänstehund/assistanshund ska vara lämplighetstestad, utbildad och certifierad. Hundar som deltar på föreställning måste vara tränade för att klara av höga ljudnivåer, rökmaskiner eller plötsliga aktiviteter. 
Kontakta biljettkassan på förhand för mer information och gällande riktlinjer, och om du önskar boka plats för dig och din tjänstehund/assistanshund.

FRIA BUSSAR FÖR DIG I LÄNET
Västmanlands Teater är hela länets teater. För att öka tillgängligheten arrangerar vi fria teaterbussar från länets kommuner till valda föreställningar. Teaterbuss bokas i samband med bokning av biljett hos Tickster. Observera att du först beställer antalet biljetter och sedan buss. Beställningen av buss sker i två steg – välj från vilken ort du ska åka och ange antal personer.

Under 2024/2025 går det teaterbussar till följande föreställningar:

Kameliadamen // 23 nov 2024
Pimple Pop // 30 okt 2024
Kung Lear // 3 maj 2025

Upphämtning/avlämning ort för ort
Arboga: Tågstationen
Fagersta: Lidl-parkeringen
Hallstahammar: Busstationen (ej tågstationen)
Kungsör: Tågstationen
Köping: Tågstationen
Norberg: Busstationen
Sala: Tågstationen
Skinnskatteberg: Tågstationen
Surahammar: Tågstationen

Information om tider för teaterbussen publiceras på respektive föreställningssida samma vecka som föreställningen spelas.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSADE PARKERINGSPLATSER
Speciellt anpassade parkeringsplatser hittar du till vänster om huvudentrén.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSADE TOALETTER
Speciellt anpassade toaletter finns på nedre plan.