Inför ditt besök

detaljbild i tom salong

“En underbar byggnad med många prång, trappor, salonger och allt i Art Deco. Jag älskar sådana härliga platser då de ger så mycket av konst och historiearv. Mmmm! Och vi ska inte prata om personalen, de vurmar för både teatern och besökaren.”

Publikrecension om Västmanlands Teater

Bra att veta

Garderob

Utanför entréerna till vår Stora scen kan du hänga av dig dina ytterkläder. Garderoberna är obemannade.

Salonger

På Västmanlands Teater finns tre scener; Stora scen som rymmer upp till 374 besökare, Lilla scenen som har 104 platser och i Teaterbistron kan vi ta emot 60 teaterbesökare. 

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats vid alla scener och är till för att hjälpa dig tillrätta. Har du några frågor eller synpunkter, tveka inte att fråga dem. Utöver att se till att du har en trevlig teaterupplevelse, är de även utbildade i hjärt- och lungräddning samt brandsäkerhet.

Teaterbistron

Ta ett glas vin eller ät något gott innan eller efter föreställningen. En trappa upp från entréplanet finns Teatercaféet som är öppet i samband med föreställningarna. Hiss finns.
Klicka här för att läsa mer och se menyn.

Vänligen kontakta vår reception för ytterligare frågor på 021-470 41 00 eller e-post receptionen@vastmanlandsteater.se

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna njuta av bra scenkonst.

Rullstol

Både biljettkassa och entrén till vänster om huvudentrén är försedda med ramper och ledstänger. Hiss finns för att komma upp till Teaterbistron och Stora scens övre plan (max 4 personer och 400 kg). För föreställningar på Lilla scen erbjuds en trapphiss. Har du behov av att komma in på samma våningsplan direkt, kontakta våra publikvärdar på plats.

Hörhjälpmedel

Stora scen, Lilla scen och Teaterbistron är utrustade med IR-hörselslinga. Du kan låna hörlurar eller en mottagare som används tillsammans med din egen hörapparat. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Syntolkade föreställningar

Vi erbjuder syntolkning av föreställningar på förbestämda datum. Under respektive föreställningssida hittar du information om syntolkning erbjuds samt information om hur du bokar. 

Parkeringsplatser

Speciellt anpassade parkeringsplatser finns i direkt anslutning, till vänster om teaterns entré.

Toaletter

Speciellt anpassade toaletter finns på nedre plan.

Kika runt

Är du nyfiken på hur teaterhuset ser ut från insidan? Välkommen på en virtuell rundvandring i huset.

Hitta hit

Du hittar oss i centrala Västerås, på Slottsgatan 11. Det finns flera parkeringsplatser i närheten av Västmanlands Teater, speciellt anpassade parkeringsplatser finns i direkt anslutning till entrén.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.

Skip to content