Nu släpps fler biljetter till Salaligan

Salaligans brott tillhör de mest uppmärksammade fallen i svensk kriminalhistoria. I mars går föreställningen Salaligan upp på Västmanlands Teaters Lilla scen och förintresset har varit så stort att biljetterna sålt slut i rekordfart.

 

– Redan till jul var alla biljetter i princip slut och det är givetvis jätteroligt! Men då vi fått hundratals förfrågningar om fler biljetter har vi jobbat för att hitta en lösning på efterfrågan. Och det har vi nu! Från och med den 27 april flyttas Salaligan till Stora scen vilket möjliggör fler biljetter. Vi släpper också fler föreställningstillfällen, berättar Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

 

Historien om Sigvard Thurneman, hjärnan bakom Salaligan, är historien om ofattbara brott och gruppdynamik, om tron på en värld bortom denna, om den trånga mansrollen och förbjuden kärlek – ämnen lika aktuella idag som för nästan hundra år sedan.

 

– Det är den populära författaren, tillika västmanlänningen, Mats Strandberg som tillsammans med regissören Mikael Kallin tagit sig an det massiva arbetet med att få ihop protokoll, nyhetsreportage och vittnesmål till en sammanhängande berättelse, som till stora delar bygger på autentiskt material, berättar Hjulström.

 

Föreställningen Salaligan har premiär på Västmanlands Teaters Lilla scen den 25 mars, och flyttar sedan upp på Stora scen den 27 april – 14 maj.

 

För mer information och biljett: https://vastmanlandsteater.se/

Presskontakt: Edit Strandberg, 073-024 75 96, edit.strandberg@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri