Nu släpps de sista biljetterna till Salaligan

Salaligans brott tillhör de mest uppmärksammade fallen i svensk kriminalhistoria, och förintresset för föreställningen har varit så stort att biljetterna sålt slut i rekordfart. Nu släpper Västmanlands Teater de absolut sista möjligheterna till att se föreställningen genom att öppna upp balkong på de extrainsatta föreställningarna i maj.

 

– Det har varit en otrolig resa att se intresset kring Salaligan. Med all rätt, det är en alldeles fantastisk föreställning om ett bisarrt nedslag i vår lokalhistoria, berättar Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

 

Historien om Sigvard Thurneman, hjärnan bakom Salaligan, är historien om ofattbara brott och gruppdynamik, om tron på en värld bortom denna, om den trånga mansrollen och förbjuden kärlek – ämnen lika aktuella idag som för nästan hundra år sedan.

 

– Med närmare två månader kvar känns det märkligt att behöva släppa upp de allra sista platserna. Normalt sett kan det ske framåt slutet av en föreställningperiod. Det är alldeles galet, men inte utan att en teaterchef blir stolt, säger Hjulström.

 

Föreställningen Salaligan hade premiär den 25 mars och spelar fram till och med 28 maj.

 

För mer information och biljett: https://vastmanlandsteater.se/forestallningar/salaligan

Presskontakt: Edit Strandberg, 073-024 75 96, edit.strandberg@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri