Musikföreställningen Ögonblicket har tagit västmanlänningarna med storm. Nu släpper Västmanlands Teater två helt nya speltillfällen – i mellandagarna!

”Bland det bästa jag sett på Västmanlands Teater de senaste åren” skrev Maria Björkman om musikföreställningen Ögonblicket i sin recension i VLT. Och hon är inte ensam om att tycka det – Ögonblicket, med den stjärnspäckade ensemblen Ann Petrén, Eric Bibb, Miriam Aïda och Andreas Kullberg är en formidabel publik- och kritikersuccé. Sedan 4 november spelas föreställningen på Västmanlands Teaters Stora scen och flera av tillfällena har varit näst intill omöjliga att få biljett till. Teatern svarar nu med att både släppa upp balkong till samtliga föreställningar, men också med att sätta in två helt nya datum i mellandagarna.

– Det är så roligt att se hur Ögonblicket har mottagits i lokal- och riksmedia, men framförallt av publiken. Beröm och positiva kommentarer har fullkomligt haglat. Att få de reaktionerna på något som teatern arbetat fram under flera år känns fantastiskt, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

Att den etablerade skådespelaren Ann Petrén är uppskattad av västmanlänningarna råder det inget tvivel om och här tar hon sig an en minst sagt komplex rollgestaltning. För sångerskan Miriam Aïda är detta istället ett av hennes första teaterframträdanden men hennes erfarenhet som scenartist övertygar. Tillsammans med musikerna Eric Bibb och Andreas Kullberg känns föreställningen bitvis som en konsert. ”Bluesgitarr och piano och en helsikes massa rytm som får både scen och salong att gunga.” skrev Pia Huss i Dagens Nyheter – och det här är verkligen en föreställning där teater och musik verkar i symbios. Sedan premiären har kompositören Eric Bibb dessutom hunnit få en tredje nominering till amerikanska Grammy Awards!

För att möta efterfrågan har Västmanlands Teater nu lagt till två extraföreställningar i mellandagarna!

– Vi hoppas givetvis att det gör att fler har möjlighet att se föreställningen. Så tipsa gärna nära och kära – eller låt det bli ett fint tillfälle att gå med hela släkten när man samlas till storhelgerna, säger Niklas Hjulström.

 

 

ÖGONBLICKET

Manus: Irena Kraus

Idé och regi: Rebecca Örtman

Scenografi och kostymdesign: Annika Bromberg

Ljusdesign: Max Mitle

Kompositörer: Eric Bibb, Andreas Kullberg

Videodesign: Johannes Ferm Winkler

Maskdesign: Cais-Marie Björnlod

På scen: Andreas Kullberg, Ann Petrén, Eric Bibb och Miriam Aïda

 

Pressbilder: https://share.mediaflow.com/se/?1HIEASR1SM

Lyssna på den specialskrivna musiken: https://share.mediaflow.com/se/?72IEGSKPMJ

Spelperiod: 21 oktober – 29 december, 2023.

Mer information om föreställningen: https://vastmanlandsteater.se/forestallningar/ogonblicket/

Presskontakt: Edit Strandberg, edit.strandberg@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri