Nya speltillfällen för Kejsarn!

Förra spelveckan tvingades Västmanlands Teater att ställa in ett par speltillfällen p g a sjukdom – men för att ge så många som möjligt chansen att se den fullkomliga publiksuccén Kejsarn av Portugallien har man nu förlängt spelperioden ytterligare och släppt hela tre speldatum till.

Kejsarn av Portugallien hade premiär på Västmanlands Teater den 2 mars, och redan då var flera föreställningar slutsålda. Efter både bra recensioner, ett varmt publiksvar samt fortsatt högt tryck på biljettförsäljningen släppte teatern fler speldatum.

Men när en envis förkylning satte krokben för en av titelrollerna var teatern tvungen att ställa in två speltillfällen.

– När det är så här högt tryck på biljetterna som det har varit på Kejsarn så märks det givetvis extra om man är tvungen att ställa in. Vi är därför glada att vi har möjligheten att erbjuda hela tre tillfällen till. Det ökar chansen för fler att se föreställningen, säger teaterchef Niklas Hjulström.

De nya speldatumen är helgen den 10, 11 och 12 maj. Totalt har hittills fler än 8 500 personer sett eller bokat biljett till föreställningen.

– Vi förstod tidigt att det här skulle bli något alldeles extra, och är såklart jätteglada att västmanlänningarna tagit föreställningen till sitt hjärta, säger teaterchef Niklas Hjulström.

Kejsarn av Portugallien är baserad på Selma Lagerlöfs roman med samma namn, och originalmusiken i denna musikteaterföreställning, är skriven av Mikael Wiehe.

Spelperioden sträcker sig nu fram till 12 maj 2024.

För mer information och biljettbokning, besök Västmanlands Teaters hemsida www.vastmanlandsteater.se

Läs vidare:

Västerås barnfestival lördag 18 maj

Nu släpps biljetter och abonnemang för 24/25!

Teaterhuset 2023 Teaterhuset 2023

Uttalande från Länsteatrarnas vårmöte