Om Västmanlands Teater

På Västmanlands Teater spelas klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Inriktningen är en bred teater som arbetar med förankring hos hela länet, en teater som vågar utmana, problematisera och skapa konstnärlig förnyelse. Teatern ägs av Region Västmanland och Västerås stad.

kvinna i kostym

”Vi vill vara ett nav för scenkonsten i Västmanland”

Sedan 2016 är Niklas Hjulström chef för Västmanlands Teater. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län.

Kärnverksamheten är att producera föreställningar för barn, unga och vuxna. Teatern erbjuder skolor och teaterföreningar produktioner som kan turnera i länet och länets medborgare erbjuds kostnadsfri transport till utvalda föreställningar som spelas i teaterhuset i Västerås.

För att kunna ge en större bredd i repertoaren kompletteras våra egenproducerade föreställningar med gästspel, både nationella och internationella.

Teaterhuset

Navet i vår verksamhet är det över hundraåriga teaterhuset på Slottsgatan 11 i Västerås.

Huset byggdes 1915 och rymmer tre scener, Stora scenen rymmer upp till 374 besökare, Lilla scenen har 104 platser och på Bistroscenen kan vi ta emot 60 teaterbesökare.

Erik Hahr som vid tidpunkten var stadsarkitekt i Västerås ritade teaterhuset. 

Verksamhetsberättelse med årsredovisning

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.

Skip to content