Inför ditt besök

Ska du umgås med oss? Trevligt.
Här nedan hittar du allt du behöver veta inför besöket.

detaljbild i tom salong

“En underbar byggnad med många prång, trappor, salonger och allt i Art Deco. Jag älskar sådana härliga platser då de ger så mycket av konst och historiearv. Mmmm! Och vi ska inte prata om personalen, de vurmar för både teatern och besökaren.”

Bra att veta

Garderoberna
Lämna omvärlden utanför och häng in dina ytterkläder innan föreställningen. Du hittar de obemannade garderoberna vid entréerna till Stora 
scen 

Om du behöver hjälp, kontakta gärna någon av våra publikvärdar.

 

Scenerna
Vi har tre scener: Stora scenen som har rum för 367 besökare, Lilla scenen med 104 platser och Teaterbistrons scen som kan välkomna 60 gäster.  

 

Publikvärdarna
Behöver du hjälp innan eller under föreställningen? Våra fantastiska publikvärdar finns på plats vid alla scener och är redo att guida dig rätt och se till att din teaterupplevelse blir så trevlig som möjligt. De är även utbildade i hjärt- och lungräddning samt brandsäkerhet. 

 

Teaterbistron
En bra föreställning ackompanjeras bäst med god mat. I Teaterbistron kan du börja kvällen med ett glas bubbel, avnjuta en charkbricka eller stilla sötsuget i pausen. Du hittar oss en trappa (eller hisstur) upp från entréplan.

Till Teaterbistron

 

Fotografering

Vi tycker om att bli omnämnda och att du som gäst vill dela med dig av din upplevelse hos oss. Observera dock att det inte är tillåtet med bild- eller ljudupptagning under pågående föreställning.

 

Har du ytterligare frågor?
Hör av dig till oss på 021-470 41 00 eller receptionen@vastmanlandsteater.se

 

Tillgänglighet

För dig med rullstol eller liknande

För oss är det viktigt att alla ska kunna njuta av bra scenkonst, oavsett hur dina förutsättningar ser ut. Biljettkassan och entrén till vänster om huvudentrén har såväl ramper som ledstänger för att du ska kunna ta dig fram så enkelt som möjligt. Det finns även en hiss som tar dig upp till Teaterbistron och Stora scenens övre plan. Den har plats för fyra personer, max 400 kg. För dig som ska till Lilla scenen har vi en trapphiss. Det finns tillgång till transportrullstol.


Om du behöver mer hjälp, kontakta gärna någon av våra publikvärdar.

  

För dig som behöver hörhjälpmedel

Alla våra scener är utrustade med IR-hörselslingor som du kan få tillgång till genom att kontakta någon av våra publikvärdar. Du väljer själv om du vill låna hörlurar eller en mottagare som kopplas till din egen hörapparat.  

 

För dig som behöver syntolkning

På vissa av våra föreställningar kan du få syntolkning. Ta en titt på sidan för den föreställning du är intresserad av, där hittar du information om huruvida den syntolkas, och när det sker. Bokning sker via SRF Västmanland.


Fria bussar för dig i länet

Västmanlands Teater är hela länets teater. För att öka tillgängligheten arrangerar vi fria teaterbussar från länets kommuner till valda föreställningar. Teaterbuss bokas i samband med bokning av biljett hos Tickster. Observera att du först beställer antalet biljetter och sedan buss. Beställningen av buss sker i två steg – välj från vilken ort du ska åka och ange antal personer.

 

Under våren 2023 går det teaterbussar till följande föreställningar:
En folkefiende den 18 februari
Salaligan den 6 maj
Sista dag att boka buss är den 27 april. 

 

Tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser

Speciellt anpassade parkeringsplatser hittar du till vänster om huvudentrén.  

 

Tillgänglighetsanpassade toaletter

Speciellt anpassade toaletter finns på nedre plan.  

Följ med in i vår värld.

Gör en virtuell rundvandring i våra anrika lokaler.

Här bor vi.

Du hittar oss mitt i centrala Västerås, på Slottsgatan 11. Parkeringsplatser finns i närheten och speciellt anpassade platser i direkt anslutning till huvudentrén.