Paloma Winneth

Paloma Winneth
Skådespelare

3 frågor:

Paloma Winneth kommer från Stockholm men utbildade sig till Skådespelare i Kuba på Universidad de las artes ISA. Där formades också hennes intresse för de Latinamerikanska populärdanserna ”Folklore” och ”Airal Silk” oich hon lärde sig att dansa med eld.

Paloma har frilansat inom både Film och Teater och har bl a medverkat i produktioner på Dramaten, Teater VästerNorrland, Unga Klara, SVT, Filmlans och Sveriges Radio Drama.

Paloma är en stor beundrare av Tjaikovski och ”Svansjön” och ser mycket fram emot att vara med och ta baletten över till teaterscenen samt att jobba ihop med Västmanlands Symfoniorkester. Därefter kommer hon att bege sig ut i landet med Riksteatern och föreställningen ”Innan jorden blev rund – asagudarnas återkomst”, som liksom ”Svansjön” regisseras av Ellen Lamm.

Antal år inom teatern: 13

Smakprov från tidigare medverkan:
Lauras Läppar
Katitzi
Bonusfamiljen, Tv-serie
Dejta, Tv-serie
Selena – Om 25 minuter är jag död, Radioteater
Teater smuts startar punkband – Motståndsstrategier  i ett fascistiskt Europa

Bästa teaterminne:
Paloma minns när hon upptäckte improvisationsteatern och fylldes av häpnad och beundran inför konstnären som gjorde det. Det var på hennes pappas ateljé och en konstnär hade en dockteater under ett öppet hus. Det var ett typiskt drake- och prinsessdrama. När hon presenterade karaktärerna ställde hon fram dockorna en efter en. Då en av dockorna föll tittade hon lugnt på och sa: ”Det var så hemskt att folk svimmade av rädsla…” Då förstod Paloma vad hon hade gjort och kände ren magi.

Ett oväntat intresse:
Paloma älskar verkligen att dansa och upptäckte senast Lindy Hop för bara ett par år sedan. Det har hon nu verkligen gått in för.

Bästa tips för att hämta energi:
Att ta ett bubbelbad med en massa tända ljus och lyssna på en ung Mariah Carey aller Boyz II men. Annars funkar det alltid att dansa 

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Opera intar scen

Asset 2
Premiär 22 maj

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Shirley Valentine – av Willy Russell

Asset 2
Premiär 18 december

Kung Lear

Asset 2
Premiär 5 april

Kulturnatten 21 september

Asset 2
Premiär 21 september