Mattias Redbo

Mattias Redbo
Skådespelare

3 frågor:

Mattias frilansar som skådespelare sedan 2006 då han gick ut Teaterhögskolan i Malmö. ”Ett Dockhem” blir Mattias tredje produktion på Västmanlands Teater. Han har också arbetat på bland annat Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Göteborgs Stadsteater samt på ett antal fria scener under åren. Han har därtill medverkat i film och tv, nu senast i ”Hamilton” och ”Helt perfekt” och han arbetar även som musiker. Han är bosatt i Stockholm med familj men arbetar över hela landet.

Smakprov från tidigare medverkan:
En världsomsegling under haven, 2019
Djungelboken, 2018
Bläck eller Blod, Riksteatern och Örebro Länsteater, 2017-18
Scener ur ett äktenskap, Teater Brunnsgatan 4, 2015-16
Hedda Gabler, Riksteatern, 2010

sta teaterminne:
Det finns så många, men han nämner t ex Alexander Mörk Eidems uppsättning av ”Sommargäster” på Stadsteatern i Stockholm 2005  som var en tidig favorit. Sen tyckte han mycket om ”Den Stora Branden” här på Västmanlands Teater.

Ett oväntat intresse:
Just nu har han snöat in på brädspel. Läser om brädspel, köper brädspel och spelar brädspel med vänner och bekanta. Socialt, roligt och knådar hjärnan på samma gång. Han har också en podd som heter Sweden Rolls där han tillsammans med andra skådespelare spelar bordsrollspel på engelska. Podden blev nyligen utsedd till världens näst bästa rollspels-podd.

sta tips för att hämta energi:
Att gå ut. Som han själv säger: Det enda dåliga med teater är att man alltför ofta spenderar hela dagar i ett mörkt rum medan solen lyser ute.

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Opera intar scen

Asset 2
Premiär 22 maj

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Shirley Valentine – av Willy Russell

Asset 2
Premiär 18 december

Kung Lear

Asset 2
Premiär 5 april

Kulturnatten 21 september

Asset 2
Premiär 21 september