Mårten Svedberg

Mårten Svedberg
Skådespelare

3 frågor:

Mårten Svedberg gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2009, men påbörjade karriären redan innan det med en del mindre projekt. Han är född och uppvuxen i Mullsjö utanför Jönköping, en liten byhåla med ca 6000 invånare och bor sedan 2010 i Sundbyberg med fru och 2 barn. Han planerar eventuellt en flytt till hus utanför Stockholm inom kort.

Som skådespelare inom teater, film och tv är han verksam sedan 2009 och har jobbat på Västmanlands Teater av och till sedan 2017. Då i uppsättningarna av ”Robin Hood”, ”Romeo och Julia”, ”Den stora branden” och ”En världsomsegling under havet”. Han har förutom Västmanlands Teater varit på bl a Malmö Stadsteater, Dalateatern, SMOT och Strindbergs Intima.

Utanför teatern har det blivit en del tv och film som skådespelare men även som textförfattare och regissör i ett antal kortfilmer.

Antal år inom teatern: 12-13

Smakprov från tidigare medverkan:
Hamlet, Smot, 2017
Övergivna, Dalateatern, 2010
Åreakuten, Viaplay, 2020
Johan Falk, 11 filmer, 2011-2016
Den Stora Branden

Bästa teaterminne:
”Festen”, i Nice på franska rivieran 2002. Scenen bestod av ett långbord där alla skådespelare på Festen befann sig. Några ur publiken fick sitta med vid långbordet och Mårten fick platsen bredvid ”Pappan”. Han beskriver det som magi även fast han inte kunde språket 🙂

Ett oväntat intresse:
Gå i skogen och plocka svamp, kantareller och trattkantareller, vilket han gärna alltid skulle göra. Han tror sig även hittat ett nyvunnet intresse i aktier.

Bästa tips för att hämta energi:
Mårten tar ofta en powernap på mellan 7-22 min, men aldrig mer än så.

 

Kung Lear

Asset 2
Premiär 5 april

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Opera intar scen

Asset 2
Premiär 22 maj

Happyville & den magiska boken

Asset 2
Premiär 21 maj

Shirley Valentine – av Willy Russell

Asset 2
Premiär 18 december

Kung Lear

Asset 2
Premiär 5 april