Västmanlands Teater bjuder på fler pop-up konserter för äldreboenden

I början på april gav Västmanlands Teater en pop-up konsert för två äldreboenden och ett 55+ boende i Västerås. Då stod ensemblen från teaterkonserten Bellman 2.0 för underhållningen.

 

Nu på fredag ger sig Andreas Kullberg (musiker/kompositör) och Cicilia Sedvall (skådespelare) ut till ytterligare äldreboenden i staden för att skänka underhållning och glädje i tider som präglas av ensamhet.

 

Den 8 maj går därmed startskottet för denna pop up-följetong som är en del av en större satsning i staden. En satsning där vård och omsorg samverkar tillsammans med kulturenheterna i Västerås för att skapa meningsfulla kulturupplevelser som för en stund bryter den isolering de äldre på boenden just nu befinner sig i.

 

– Det planeras för fullt hos stadens kulturenheter för att kunna bidra i detta projekt. Först ut blir nu Västmanlands Teater med sina pop up-konserter följt av Västmanlandsmusiken och ytterligare fler möjligheter undersöks. Till exempel att engagera lokala kulturaktörer och feriepraktikanter för att kunna sammanställa ett så brett och innehållsrikt program som möjligt för äldreboende och servicehus att ta del av i sommar, säger Karin Engelholm, Kultursekreterare Allmänkultur på Västerås stad.

 

Västmanlands Teater kommer under perioden maj–juni att bidra i detta projekt med fem speltillfällen.

 

– Vi fick lite av ett nödrop från vård- och omsorgsförvaltningen, och eftersom vi hade möjlighet att ställa upp utan att riskera höstens produktioner, så kändes det självklart att hjälpa till. Eftersom vi gjorde en runda utanför äldreboende med ensemblen från Bellman 2.0 i april, så vet vi ju att det kan bli jättefina möten, även om det är på avstånd, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

 

Alla kulturupplevelser som innefattas av projektet kommer framföras utomhus där publiken kan ta del av upplevelsen från sina balkonger och uteplatser.

 

Västmanlands Teater ger pop-up konsert följande datum:
8 maj, 18 maj, 19 maj, 3 juni och 9 juni.

 

Vill du göra ett reportage/inslag?
Kontakta: marknad@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri