Västmanlands Teater anställer ny produktionschef och ny marknadschef

Västmanlands Teater kan idag meddela att en ny produktionschef och en ny marknadschef har anställts. Det handlar om Emma Hultcrantz som produktionschef och Leyla Atak som marknadschef.

 

– Det känns roligt att hälsa Emma och Leyla välkomna till teatern, i ett läge då teatern under det senaste året firat stora framgångar, och dessutom stått som värd för scenkonstbiennalen 2022. Det ger goda förutsättningar för att både bygga vidare på det vi har, och hitta nya sätt att nå västmanlänningarna, säger Niklas Hjulström, teaterchef för Västmanlands Teater.

 

Emma Hultcrantz som tillträder som produktionschef, har under lång tid varit drivande i att göra Västanå Teater till en av Sveriges mest profilerade länsteatrar. Som producent och senare administrativ chef har hon stor erfarenhet av att producera scenkonst med särpräglat visuellt uttryck, utifrån starka berättelser och med tydlig lokal förankring. Allt det som under Niklas Hjulströms ledning kännetecknat Västmanlands Teater.

 

Jag tror på scenkonstens kraft och betydelse, dess inneboende livsviktiga förmåga att kunna beröra människor. Det är det som gör mitt arbete så meningsfullt. Västmanlands Teater är en teater i medvind där jag nu ser fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter och min kunskap. Som produktionschef är mitt mål att skapa bästa möjliga förutsättningar och utrymme i produktionsprocessen och på så vis bidra till den fortsatta resan framåt, säger Emma Hultcrantz.

 

Leyla Atak tillträder som chef för marknadsavdelningen. Hon har arbetat inom kommunikation, marknadsföring och medieproduktion i 30 år. Närmast kommer hon från Svenska kyrkan Västerås, där hon bland annat arbetat som kommunikationsstrateg med inriktning på kulturrelaterade frågor.

 

– Västmanlands Teater ligger mig varmt om hjärtat sedan barnsben och  det är med stor glädje och förväntan jag tar mig an mitt nya uppdrag, säger Leyla Atak.

 

Emma och Leyla tillträder sina respektive tjänster i september och Västmanlands Teater ser mycket fram emot att välkomna dem in i organisationen.

Bildgalleri