8-10 juni arrangerar Västmanlands Teater Torget Live på Stora torget i Västerås. Tre kvällar i rad bjuds västeråsarna på en folkfest med några av Sveriges mest folkkära artister helt kostnadsfritt. Programmet startar kl. 20.00 varje kväll och varierar mellan två scener fram till kl. 23.00.

 

Bland artisterna som deltar finns kända namn som Babben Larsson, Helena Bergström och Per Andersson men också lokala aktörer som Fanny Wistrand och Ken Akter (Teater Tropos). Konferencier för den stora scenen är Västmanlands Teaters teaterchef Niklas Hjulström och på lilla scenen är det humorduon Jonas Öhrn och Mathias Wiik som leder programmet.

 

– Vi kommer fylla lilla scen med grymma scenkonstnärer från Västmanland. Högt och lågt, brett och smalt. Något för alla och lite för någon, säger Jonas Öhrn

 

Torget Live är en del av Scenkonstbiennalen som arrangeras i Västerås den 7-12 juni. Scenkonstbiennalen är scenkonstbranschens största mötesplats som arrangeras vartannat år sedan 1993 av Scensverige tillsammans med en värdkulturinstitution, värdkommun och i samverkan med respektive region. Scenkonstbiennalen är inte enbart ett evenemang för branschen utan en folkfest för alla. Ett visst antal biljetter till samtliga föreställningar under Biennalen erbjuds till allmänheten och många restauranger i city har tagit fram speciella erbjudanden veckan till ära.

 

Torget Live är ju en del av festen! Scenkonstbiennalen är ett jätteevenemang som fyller Västerås alla scener med teater och dans, med sina femton utvalda föreställningar. Men dessutom vill vi avsluta kvällarna med något speciellt. Det blir show, fest och allvar, samtal och disco, en blandning av Lotta på Liseberg och Skavlan. Jag är sååå pepp, säger Niklas Hjulström, teaterchef för Västmanlands Teater.

 

Torget Live

Datum: 8, 9 och 10 juni

Tid: kl. 20.00-23.00

Plats: Stora torget i Västerås

Medverkande: Babben Larsson, Fanny Wistrand, Helena Bergström, Julia Frej, Kayo, Karl Dyall, Rennie Mirro & Joachim Bergström, Ken Akter, Linda Lampenius, Maria Möller, Marit Bergman & Andreas Kullberg, Ola Eliasson, Per Andersson, Robert Holm, Sussie Nordström, Änglarna från Köping, med flera.

 

Husband: Kapellmästare Carina E. Nilsson, Rigmor Bådal, Barbro Lindkvist och Fredrik Bergström

 

Mer information: https://vastmanlandsteater.se/forestallningar/torget-live/

Pressbilder: https://share.mediaflow.com/se/?A2CES1QM27

 

Presskontakt

Viktor Eriksson, viktor.eriksson@vastmanlandsteater.se, 072-819 88 37

Bildgalleri