Pimple Pop  – ett spänningsfyllt drama om kärlek, vänskap och ett spårlöst försvinnande

Pimple Pop får vi följa en vänskap som utvecklas till en komplicerad kärlekshistoria, och ett polisförhör om ett spårlöst försvinnande. Föreställningen blandar videoteknik med scenrummets närvaro för att berätta en historia där det vi ser kanske inte alltid är sanningen.  

Av Robin N Spegel och i regi av Lisa Färnström. 

Urpremiär den 12 oktober på Västmanlands Teater följt av en premiär hos Unga Klara den 23 november.

Vi befinner oss i ett polisförhör. 15-åriga Kela, hennes mamma Berit och bästa vän Minoo är med i utredningen av familjehemsplacerade Villes försvinnande. Historien om Kelas, Minoos och Villes band har lett till ett triangeldrama, och nu är Ville spårlöst borta. Var är han, och vem har rätt bild av vad som hände?

Med fyra skådespelare på scen skildrar Pimple Pop berättelsen om vänskap, den första kärleken och att gå över andras gränser.

– Det jag alltid har som största mål är att göra en fet show! Vi kommer göra en köttig föreställning om att bli till som människa och växa upp. Om att allt inte så enkelt som man tror. Människor har många anledningar att bete sig som de gör eftersom vi har så olika förutsättningar i livet, säger Lisa Färnström, regissör.

Regissören Lisa Färnström och dramatikern Robin N Spegel har arbetat tillsammans länge. I Pimple Pop fördjupar sig duon i formspråk och tematik. Utan att göra avkall på teaterns närvaro och möte vill de spränga scenrummet med tekniska lösningar för att göra upplevelsen ännu mer hudnära. Publiken kommer att få uppleva karaktärernas drömmar och verklighet genom kamerateknik, livemusik och skärmar.

– Jag brukar prata om formen som en lasagne där vi jobbar med flera olika berättarlager, där målet är att skapa multipla fokus och att styra publiken mellan dem. På det här sättet kan vi ge publiken olika perspektiv på samma händelse – vad är det egentligen som hänt, vad är sanningen? säger Lisa.

Unga Klara är nationell scen för barn och unga, och det är inte första gången Västmanlands Teater och Unga Klara samarbetar.

– Vi är jätteglada över att samarbeta med Västmanlands Teater igen, med goda minnen från vår tidigare samproduktion Girls Will Make You Blush år 2014. Lisas och Robins konstnärliga uttryck är också så starkt kopplat till det barnperspektiv som är vår grundkärna. Vi ser fram emot att se dem dela den här berättelsen med vår publik, säger Unga Klaras konstnärliga ledare Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff.

Föreställningen, som har urpremiär på Västmanlands Teaters Lilla scen, kommer bland annat att spelas för Västerås samtliga åttondeklassare.

– Västmanland Teater har länge gjort scenkonst i dialog med barn och unga i Västmanland. Nu ökar vi den satsningen, och att då få starta upp med ett samarbete med Unga Klara känns väldigt spännande. Vår publik kommer inte att känna igen Lilla scen, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

Pimple Pop är en samproduktion mellan Unga Klara och Västmanlands Teater. Föreställningen rekommenderas från 13 år. För skolpublik i Västmanland spelas den för högstadiet.

MEDVERKANDE

På scen Emily Jankkila*, Bodil Malmberg, Elina Norén Sandberg och Nina Rashid
Av Robin N Spegel
Regi Lisa Färnström
Scenografi och kostymdesign Johanna Mårtensson
Mask- och perukdesign Alexander Wernersson
Kompositör och ljuddesign Christoffer Karlsson
Ljusdesign Raimo Nyman
Filmfotograf Milja Rossi
Dramaturg Erik Uddenberg
Regiassistent Malin Nilsson
Grafisk form Parasto Backman

*Praktikant från Teaterhögskolan i Malmö

PRESSFÖRFRÅGNINGAR
Vill du boka pressbiljett, intervjua medverkande eller är nyfiken på att veta mer?
Kontakta Edit Strandberg, kommunikatör på Västmanlands Teater: edit.strandberg@vastmanlandsteater.se // 073-024 75 96

Bildgalleri