I och med de rådande omständigheterna kan Parkteatern inte genomföras under 2021. Det populära arrangemanget, som ett normalt år innebär att Västmanlands Teater erbjuder gratis scenkonst i Stadsparken under flera dagar, kräver långa förberedelser. Nu gör osäkerheten kring restriktionerna att teatern tvingas ta beslutet att ställa in.

 

– Det är verkligen jättetråkigt att vi inte kan genomföra Parkteatern i sommar.  Det är ett viktigt evenemang där västeråsarna på ett lättsamt sätt tar del av teater och scenkonst i gröngräset utanför teatern. Att komma ut och möta vår publik är det vi längtar mest av allt efter just nu, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

 

Eftersom Parkteatern sker utomhus i Stadsparken kan Västmanlands Teater som arrangör inte säkerställa att alla i publiken har en egen plats och på så sätt hålla avstånd. Det blir därmed ohållbart att arrangera föreställningar i denna form. Att låta Parkteatern flytta in i teaterhuset likt 2020 är inte möjligt på grund av byggarbeten i huset.

 

Kontakt
marknad@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri