Jag ser dig – en pjäs för unga om relationer, kärlek, våld och sex

Jag ser dig är en pjäs av och med Mårten Svedberg – för unga om relationer, kärlek, våld och sex. Men framför allt om killar och deras sätt att se på tjejer. Pjäsen har offentlig premiär på teaterns Lilla scen den 11 oktober men har redan spelats som skolföreställning i Västmanland.

 

Mårten Svedbergs pjäs handlar om hur allt startar i ung ålder och hur det kan påverka. Om toxisk maskulinitet, om unga killars förväntningar och tankar kring tjejer, sex och porr.

 

­– Det är en föreställning som jag skrivit utifrån de erfarenheter som jag och mina killkompisar har från vår uppväxt och framför allt tiden som tonåringar.

Hur vi pratade till varandra och om tjejerna. Vad hade vi för förväntningar och hur förhöll vi oss till sex? Och vad hade porren för inverkan på oss? säger Mårten.

 

Mårten pratar om att vara man idag. Om våldskapital, fördomar och osäkerhet. Om att vara ung. Om normer och att välja vem du vill vara. Han vill tvinga oss att prata. Om oss själva, om våra roller, om varandra – och med varandra.

 

– När vi pratat med lärare på högstadiet så har det efterfrågats en föreställning som talar klarspråk om de här sakerna. Och när det görs med den stora och självutlämnande humor och värme som Mårten besitter, så verkar det gå rakt in, framför allt i killarna, säger Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater.

 

Om föreställningen av tidigare publik

”Äntligen en teater som tar upp saker som rör oss killar. Alla borde se den här”.

(Elever från skola i Köping)

 

”Otroligt viktig. Jag kände verkligen igen mig. Alla våra elever borde se den här”.

(lärare ABB-gymnasiet)

 

 

Premiär den 11 oktober kl. 18.00 på Lilla scen Västmanlands Teater.

Spelperiod: 11 oktober till 15 oktober 2022

 

Av: Mårten Svedberg

Regiöga: Niklas Hjulström, Per Öhagen

Ljud: Henric Karlsson

På scen: Mårten Svedberg

 

Mer information: https://vastmanlandsteater.se/forestallningar/jag-ser-dig-2/

Presskontakt: kristina.gyld@vastmanlandsteater.se

Bildgalleri