Humor och magi – älskad artist gästar Västerås

Carl-Einar Häckner behöver ingen närmare presentation för den som vuxit upp på 80- och 90-talen. Denna multikonstnär, med finess för magi, spex, humor och underfundigheter ligger många svenskar varmt om hjärtat och torsdagen den 16 november trollbinder han västeråspubliken!

Häckners artisteri började redan i 6-årsåldern då han fick en trollerilåda i present, och som 14-åring kunde han tillskrivas flera trolleritävlingsvinster. Han har under sin karriär varit verksam över hela världen, men är nog för de flesta svenskar bekant genom sitt återkommande trolleri för Björne i det populära barnprogrammet Björnes magasin, samt för sina uppträdanden i ett av 90-talets stora TV-publiksuccéer, ståuppkomediprogrammet Släng dig i brunnen.

Genom förvillande magi, dråplig humor, storytelling och passionen för trolleri tar Carl-Einar nu med oss på en resa till ”för långt borta land”. Berättelsen tar avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad ramlösa-kapsyl som Carl-Einar fortfarande letar efter. Han berättar om sin farmor och varför han blev trollkarl och tar med publiken till drömmarnas land.

– Tankarna kröker kring hörn. Husen står snett i en dal. Drömmen jag en gång hade har blivit en hägring i öknen vid en sjö. Kommer jag bara dit ska jag släcka min törst…
Den här föreställningen handlar om drömmar, tror jag. Drömmens oförutsägbarhet är en ledstjärna. Jag sov när jag skrev den, berättar Carl-Einar.

Trolleri, frågor och undringar vid ett tandläkarbesök, hela tiden med humorn i handen på resan. Mirakler avlöser varandra med spontana infall – i en dialog med publiken.

 

FÖRLÅNGTBORTALAND
Spelas 16 november kl 18.00, Stora scen, Västmanlands Teater
Köp biljetter härhttps://vastmanlandsteater.se/forestallningar/forlangtbortaland/

 

Presskontakt:
Edit Strandberg
edit.strandberg@vastmanlandsteater.se
073-024 75 96

Bildgalleri