Västmanlands Teater söker smed/snickare

Västmanlands Teater är ett kommunalförbund med Region Västmanland och Västerås stad som medlemmar. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län. Omsättningen för 2023 uppgick till ca 47 miljoner och cirka 25 tillsvidareanställda samt ett stort antal visstidsanställda personer arbetar på teatern. Västmanlands Teaters värdeord är lekfull, modig och öppen och används som riktning för teaterns interna, externa och konstnärliga arbete. Nu söker Västmanlands Teater en smed/snickare

Du kommer främst att jobba med tillverkning av teaterdekor men också med ritning och konstruktion. Jobbet som smed/snickare innebär att tolka, skapa och genomföra scenografens visioner inom de ramar som finns uppställda för varje produktion.

Vi arbetar gränsöverskridande vilket i denna roll innebär att du jobbar i nära kontakt med övriga yrkesgrupper på teatern.

Tjänsten omfattar även vård och tillsyn av verksamhetens lokaler och utrustning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning och/eller erfarenhet inom smide/snickeri. Du kommer att ansvara för arbetet med stål och aluminium men även vara en resurs för snickeriet. Du uppskattar ordning och reda samt har en förmåga att läsa och förstå ritningar, arbetsbeskrivningar och instruktioner.

Då allt arbete sker i nära samverkan med de övriga enheterna på ateljén och föreställningsteknik lägger vi stor vikt vid din förmåga att samarbeta samt se helheter.

Meriterande är erfarenhet av teaterverksamhet och scenografi samt kunskaper inom konstruktion/hållfasthet, styr- och reglerteknik, pneumatik, maskinbearbetning och vana att arbeta med ritprogram. Erfarenheter av skötsel av verkstadsmaskiner är meriterande.

I tjänsten ingår det att göra en del materialinköp samt transportera mindre dekordelar till teaterns scener. Vi vill därför att du har B-körkort.

Västmanlands Teater värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

 

Omfattning: 80%
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

 

Information om tjänsten lämnas av
Produktionschef Emma Hultcrantz, emma.hultcrantz@vastmanlandsteater.se
Facklig kontakt Helena Tunong, TF avd 14, helena.tunong@vastmanlandsteater.se

 

Välkommen med din ansökan senast den 10 maj 2024 till
Emma Hultcrantz emma.hultcrantz@vastmanlandsteater.se

Intervjuer sker löpande.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Län: Västmanland
Kommun: Västerås
Gatuadress: Slottsgatan 11
Postnummer: 722 11

 

Företagsnamn: Västmanlands Teater
Hemsida: http://www.vastmanlandsteater.se
Organisationsnummer: 222000-1057

 

 

Läs vidare:

Västerås barnfestival lördag 18 maj

Nu släpps biljetter och abonnemang för 24/25!

Nya speltillfällen för Kejsarn!