Ur föreställningen Hur man lever. Ur föreställningen Hur man lever.

Parkteater i Stadsparken tillbaka

Under sex kvällar i augusti, 15-20/8, bjuder Västmanlands Teater åter in till Parkteater i Stadsparken. Som vanligt är Parkteater gratis!

För många västeråsare innebär Parkteater en festlig grand final på sommaren, då scenen flyttas ut i Stadsparken invid Svartån. Årets Parkteater får sin rivstart med Marit Bergman och Andreas Kullberg i succéföreställningen Hur man lever. Här summeras livets misslyckanden och triumfer till nyskriven musik, bl a med den av många uppskattade Västeråslåten.

Under veckan intar också folkkära Babben Larsson samt Maria Möller scenen varsin kväll, och för alla yngre bjuds på trolleri med illusionisten Kalle Nilsson.

Självklart kommer också den populära Allsången tillbaka, och nytt för i år är att den sker i samarbete med Västerås Citysamverkan.

– Det känns jätteroligt att få bidra till ett evenemang som engagerar så många västeråsare och sprider så mycket glädje. Vi är verkligen glada att få arrangera Allsången tillsammans med Västmanlands Teater, säger Maria Martinsson, VD för Västerås Citysamverkan.

Allsången leds av teaterns alldeles egna Andreas, Bodil, Cicilia och Alexander, och sångtexter finns på plats för den som vill sjunga med.

Parkteaterveckan avslutas med ännu ett kärt återseende, då Sala storband släpper loss. Här kan utlovas både gamla godingar och groovigare jazz.

Programmet börjar kl 18.00 samtliga kvällar och pågår ca 1 timme, och att ta med en egen filt eller stol att sitta på är att rekommendera. För den som vill lyxa till det lite extra finns dessutom picknickpåsar att förboka via hemsidan. I år går även en barnvariant att beställa.

– Vi är så förväntansfulla inför årets Parkteater och stolta att kunna presentera ett så mångsidigt program. Så nu hoppas vi på bra väder, och att många hittar hit såklart, säger Niklas Hjulström, teaterchef för Västmanlands Teater.

Och vill du veta mer om spelårets repertoar – eller har du helt enkelt inte hunnit köpa dina biljetter än så håller självklart biljettkassan öppet.

 

Parkteater 2023, program hittar du här.

Läs vidare:

Sjung med oss på Nationaldagen 6 juni

Programtidning spelåret 2024-2025

Västerås barnfestival lördag 18 maj