två personer i ringar från taket två personer i ringar från taket

Out of space – Ett samarbete mellan Västmanlands Teater och Gycklargruppen TRiX

Out of space  – Ett samarbete mellan Västmanlands Teater och Gycklargruppen TRiX

– Urpremiär 13 december 

Under tre kvällar i december förvandlas Stora scen till en exklusiv klubb. Med skådespelare från Västmanlands Teater och cirkusartister från Gycklargruppen TRiX kommer publiken få uppleva en föreställning som bjuder på en mix av teater och cirkus. 

Out of Space kom till i en vilja att pröva något nytt, testa våra och publikens gränser. Att låta besökarna uppleva vår fina teater från ett annat håll, mitt i det magiska scenrummet. Men vi ville också samarbeta med Västerås egen nycirkusgrupp, TRiX, och blanda deras cirkuskonster med skådespeleriet. Det blir liksom kompetensutveckling både för oss och för publiken, säger teaterchef Niklas Hjulström.

–Vi vill ge folk en fantastisk kväll. Den vana teaterpubliken kommer att få se skådespelarna göra saker de aldrig gjort tidigare. Och de som har sett TRiX kommer att få se något helt annorlunda mot vad de är vana vid, både vad det gäller cirkustekniken och uttrycket, säger Martin Gerhardsson från Gycklargruppen TRiX.

Om föreställningen

Släpp alla begrepp du kopplar till en teaterföreställning. Glöm de sammetsröda stolarna i salongen. Inte ens scenen används som den brukar. Så här har du aldrig upplevt teatern tidigare!

Out of space är föreställningen som sätter publiken i centrum. Tillsammans med artisterna befinner sig publiken uppe på scen där platserna är rörliga ståplatser. Handlingen utspelar sig över, mellan och runt besökarna. Det är en föreställning om att hoppas på det bästa, planera för det värsta och ändå ständigt bli överraskad.

Välkommen ombord på morgondagens reseupplevelse!

Medverkande: Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall, Martin Gerhardsson, Amy Alsegård, Erik Klinga, Sofia Larsson, Svart Adam Solander, Jonas Färnlöf, Jonna Ljunggren

Idé och koncept Niklas Hjulström och Gycklargruppen TRiX
Regiöga Niklas Hjulström

Övrig information:
Insläpp och barhäng från kl 20:00 med möjlighet att både äta något lätt och dricka. Föreställningsstart kl 21:00. Baren håller öppet även en timme efter föreställningen.

Pressbilder till Out of space hittar du här. 

Vill du göra ett reportage/ett inslag inför Out of space
Kontakta madeleine.viitasalo@vastmanlandsteater.se

Läs vidare:

Inställd föreställning 11 april

Västmanlands Teater söker smed/snickare

Lysande recension för Samhörighetsakuten