Affischbild för föreställningen Jag ser dig. Foto: Adam af Ekenstam Affischbild för föreställningen Jag ser dig. Foto: Adam af Ekenstam

Jag ser dig har tilldelats hederspris – Jämställdhet 2022

Västmanlands Teater och föreställningen Jag ser dig har tilldelats 2022 års hederspris – Jämställdhet 2022 – för sitt arbete med att nå unga killar i samtal om relationer, kärlek, våld och sex.

 

Jag ser dig är en pjäs – av och med Mårten Svedberg – för unga om relationer, kärlek, våld och sex, men framför allt om killar och deras sätt att se på tjejer. Pjäsen har bland annat spelats som skolföreställning under 2022.

 

Västmanlands jämställdhetspris delas årligen ut av Jämställdhetsrådet (Länsstyrelsen Västmanland) och är ett samverkansorgan som ska vara en pådrivande kraft i länets jämställdhetsarbete. Priset går till den person, organisation eller det projekt som på bästa sätt bidrar till länets jämställdhetsarbete.

 

Föreställningen Jag ser dig var en av tre som blev utsedd till finalist till Jämställdhetspriset 2022. Årets pristagare utsågs på eftermiddagen den 6 december av en jury bestående Västmanlands Jämställdhetsråd och som leds av landshövdingen i Västmanlands län. Stort grattis till tjejforum på Bäckby som vann årets jämställdhetspris i Västmanland.

Mer om Jämställdhetsrådet och finalisterna

 

Till våren erbjuder vi skolföreställningar av Jag ser dig – av och med Mårten Svedberg.

Mer om våra skolföreställningar

 

 

Läs vidare:

Skådespelaren Jonas Hedlund har avlidit

Sjung med oss på Nationaldagen 6 juni

Programtidning spelåret 2024-2025