Lediga jobb

Västmanlands Teater söker teatermusiker!

Vi söker en erfaren musiker, gärna med inriktning mot blåsinstrument alternativt slagverksinstrument, med god förståelse för de konstnärliga processerna. Du har vana av scenkonst och du har antingen relevant högskoleutbildning eller dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt. Du är van vid självständigt arbete med eget ansvar men också att samarbeta med andra.

Du behärskar svenska och engelska språket i tal och skrift och vi ser det som en självklarhet att du kan läsa noter. Vana att komponera kortare och längre verk är meriterande.

 Arbetsuppgifter
Teaterns musiker medverkar i de flesta av teaterns produktioner på både stora och lilla scenen men även i mindre uppsättningar på teaterns caféscen. Ibland medverkar teaterns konstnärliga personal i sammanhang så som Kulturnatt, Parkteater och Nationaldagsfirande. I arbetet läggs, förutom själva musicerandet, även stor vikt vid det sceniska uttrycket då teaterns musiker ofta agerar på scenen som en del av ensemblen.

Du är som musiker en del av teaterns konstnärliga avdelning.

Arbetstiden varierar och är förlagd både dagtid måndag-fredag, men också kvällar och helger enligt gällande arbetstidsavtal.

Omfattning
Ett-årsanställning 100% med tillträde snarast enligt överenskommelse och med möjlighet till förlängning, alt tillsvidare-anställning.

Information om tjänsten lämnas av
Niklas Hjulström, teaterchef, niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se
Facklig kontakt Helena Tunong, helena.tunong@vastmanlandsteater.se
Teaterförbundet avdelning 14

 

Du skickar in din ansökan till: niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se, skriv ”teatermusiker” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 15 april, varefter du kallas till audition.

Audition kommer att äga rum efter personlig kallelse. Till audition vill vi att du förbereder minst två egenvalda låtar eller stycken, framförda utantill. I samband med att du blir kallad till audition skickar vi ut en kortare text vilken också helst skall framföras utantill.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsbolag. Västmanlands Teater värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

 

Företagsnamn: Västmanlands Teater
Organisationsnummer: 2220001057
Slottsgatan 11

722 11 Västerås

Västmanlands Teater är ett kommunalförbund med två huvudmän, Region Västmanland och Västerås stad. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län. Omsättningen för 2019 uppgår till ca 38 miljoner kronor, cirka 25 tillsvidareanställda samt ett stort antal visstidsanställda personer arbetar på teatern. Det konstnärliga arbetet präglas av genrebredd, lokal förankring och gränsöverskridande uttryck.