Scenkonstbiennalen 2022

Scenkonst
Asset 2
7 juni – 12 juni
Var med när kulturbranschens största mötesplats för svensk scenkonst går av stapeln på Västmanlands Teater.
jun 7 2022
jun 12 2022

Spelplatser i Västerås

Fakta

Plats:

Spelplatser i Västerås
Biljettpris:
Information kommer

Datum:

Juni 2022

Om scensverige och biennalen

Scensverige är en medlemsorganisation som verkar för att främja den svenska scenkonstens utveckling. Som medlem i International Theatre Institute (ITI) bidrar Scensverige också till att utöka de internationella relationerna genom samarbete och idébyte samt genom att sprida kunskap och information inom scenkonst.

Scenkonstbiennalen är branschens största mötesplats som arrangeras vartannat år sedan 1993 av Scensverige tillsammans med värdkulturinstitution, värdkommun och samverkan med respektive region.

Föreställningarna som spelas är utvalda av en särskild urvalskommitté, vars uppdrag är att välja ut produktioner som speglar scenkonstens bredd, djup och spets både konstnärligt, geografiskt och målgruppsmässigt.

det här händer

Under en hel vecka i juni spelas utvalda föreställningar på Västmanlands Teater och på andra platser i centrala Västerås. Både allmänhet och branschfolk är välkomna när teater, dans, cirkus, workshops och föreläsningar flätas samman och ger unika upplevelser, möten och diskussioner om scenkonst.

Västmanlands Teater står som värd under hela veckan. Värdskapet sker i samverkan Scensverige och med ägarna, Västerås Stad och Region Västmanland.

Biljetter till Scenkonstbiennalen släpps under våren 2022.  Håll utkik på våra sociala kanaler och på vastmanlandsteater.se för aktuell information.

Bistro Live

Bistro Live

Asset 2
Premiär 18 september
Välkommen till Bistro Live i Västmanlands Teaters Teaterbistro. Under nio lördagar förgyller vi höstkvällarna med underhållning, mat och dryck.
Bistro Live

IdKa Jazz

Bistro Live

Asset 2
Premiär 16 oktober
Ida Karlsson Wretling är saxofonist och kompositör från Haraker som har jazz som huvudgrenen men också rör sig mellan många olika musikaliska världar
Bistro Live

Bansai! – Ester Blenda Nordström

Soppteater

Asset 2
Premiär 6 oktober
Bansai! är en musikalisk monologföreställning om Ester Blenda Nordströms egna reportagetexter och som färdas fram och tillbaka, i både tid och rum.
Soppteater

Hildegard och Ingegerd

Soppteater

Asset 2
Premiär 13 oktober
I över tusen år har de väntat. Nu är det dags!
Soppteater

Härifrån till Sargasso

Soppteater

Asset 2
Premiär 27 oktober
En visföreställning om människor, fåglar och hopp
Soppteater

Over the rainbow

Soppteater

Asset 2
Premiär 3 november
Den unge skådespelaren Simon Rubin bjuder på ett musikalprogram.
Soppteater

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.