Samhörighetsakuten

23 mars, 2024
23 april, 2024

Ett allvarligt försök att skapa hopp och tillit i en kaosartad värld.

Scen
Lilla scen
Längd
1,5 timmar. Ingen paus.
Biljettpris
100–250 KR
Samhörighet: gemenskap, gemensamhet, samband, sammanhang, koherans, kongenialitet, solidaritet, släktskap, sympati, vi-känsla

Motsatsord: isolering, utanförskap

Gränser ska flyttas, territorier ska vaktas och tillhörigheter ska bevakas. Ytan för att utöva samhörighet minskar. Med humorn, som ett allvarligt försök att skapa hopp och tillit i en kaosartad värld, tar sig tre roller igenom olika igenkänningsbara och samtida situationer som uppstår i glappet mellan deras förhoppningar och den verklighet de befinner sig i.

Genom Anna Petterssons text och regi reflekteras nutida absurditeter och metoder för att överleva. Reflektioner om matpriser, gränsdragningar och tillit sammanflätas med dans, sång, och memes. Tillsammans med fotografen Klas Hjertbergs vackra filmklipp och Gustave Lunds sammansatta ljudkompositioner förstärks den konstnärliga helhetsupplevelsen.

Föreställningsdatum

Tillgänglighet

OBS! Nytt datum! Föreställningen den 23 april är även syntolkad för synskadade.

Teaterskjuts

Kostnadsfri teaterbuss till och från föreställningen den 20 april för dig som åker från Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar. Du bokar din bussresa i samband med att du bokar dina biljetter.

Ensemble

Bodil Malmberg
Skådespelare
Lilly Sundberg
Praktikant från Luleå Teaterhögskola
William Wahlstedt
Skådespelare

Konstnärligt team

Text, regi, scenografi och kostym
Anna Pettersson
Ljus och ljudkomposition
Gustave Lund
Film
Klas Hjertberg
Maskdesign
Alexander Wernersson