Samhörighetsakuten

23 mars, 2024
23 april, 2024

Ett allvarligt försök att skapa hopp och tillit i en kaosartad värld.

Scen
Lilla scen
Längd
1 timme. Ingen paus.
Biljettpris
100–250 KR
Samhörighet: gemenskap, gemensamhet, samband, sammanhang, koherans, kongenialitet, solidaritet, släktskap, sympati, vi-känsla

Motsatsord: isolering, utanförskap

Gränser ska flyttas, territorier ska vaktas och tillhörigheter ska bevakas. Ytan för att utöva samhörighet minskar. Med humorn, som ett allvarligt försök att skapa hopp och tillit i en kaosartad värld, tar sig tre roller igenom olika igenkänningsbara och samtida situationer som uppstår i glappet mellan deras förhoppningar och den verklighet de befinner sig i.

Genom Anna Petterssons text och regi reflekteras nutida absurditeter och metoder för att överleva. Reflektioner om matpriser, gränsdragningar och tillit sammanflätas med dans, sång, och memes. Tillsammans Gustave Lunds sammansatta ljudkompositioner förstärks den konstnärliga helhetsupplevelsen.

FÖRBOKNING – INGEN KÖ I TEATERBISTRON

Från och med nu gör du din mat- och dryckesbokning i samband med ditt onlinebiljettp, och betalar allt samlat. Det innebär att du kan avnjuta ditt besök – från att du kliver in på teatern, tills det är dags att bege sig hemåt – helt utan er. Du kan boka mat, dryck och smått tilltugg från hela vår meny, och väljer enkelt om du vill avnjuta innan föreställning eller i pausen. Se därför gärna igenom menyn nedan i förväg, så du vet vad det är du vill beställa.
Väl på plats på teatern finns ditt bordsnummer anslaget, och våra värdar står till tjänst med att lotsa dig rätt.
Varm mat serveras 60 min innan föreställningsstart.

Bokning av biljett och mat i samma system
När du bokar din biljett fyller du i sista stegen i ditt namn samt kontaktuppgifter. Här behöver du också ange om du vill ha mat & dryck innan föreställningen, i paus eller inte alls. Det är en obligatorisk uppgift. Observera: Om du hoppar över att ange detta kommer din bokning inte att kunna hanteras.

Här hittar du vår meny.

Föreställningsdatum

Trailer

Bilder från föreställningen

Tillgänglighet

Föreställningen den 23 april är även syntolkad för synskadade.

Teaterskjuts

Kostnadsfri teaterbuss till och från föreställningen den 20 april för dig som åker från Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar. Du bokar din bussresa i samband med att du bokar dina biljetter.
Buss bokas senast 12 april.

Ensemble

Bodil Malmberg
Skådespelare
Lilly Sundberg
Skådespelare, Praktikant från Luleå Teaterhögskola
William Wahlstedt
Skådespelare

Konstnärligt team

Text, regi, scenografi och kostym
Anna Pettersson
Ljus och ljudkomposition
Gustave Lund
Maskdesign
Alexander Wernersson