Äntligen augusti och dags för Parkteater i Teaterparken/Stadsparken. Parkteatern är kostnadsfri och börjar kl 18.00 samtliga kvällar. Programlängd ca 1 timme. Kom ihåg att ta med en egen filt eller stol att sitta på. På plats finns även möjlighet att köpa filt och sittunderlag. 

Hela programmet samt alla allsångstexter hittar du i Västerås Tidning v 32.

FÖRBOKNING AV PICKNICKPÅSE

Du förbokar din påse på vår hemsida eller via tickster.se. Hämta den i parken strax innan.
Det finns även ett picknickalternativ för barn. Antalet picknickpåsar är begränsat.

Parkteater samarrangeras med Event group i Västerås AB.

Program – Parkteater 2024

TISDAG DEN 13 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Stand up-kväll med Västerås Comedy Club

Välkommen till en kväll i humorns tecken! Häng med när Parkteater 2024 inleds med en rejäl dos vrålgarv med hjälp av supportkomikerna Christer Svensson och Elin Almén innan det är dags för kvällens headline Tobias Persson att inta scenen. Kvällen leds av Joachim Björkvall från Västerås Comedy Club. Förbered dig på magkramp!

ONSDAG DEN 14 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Shirley Valentine av Willy Russell

Shirley Valentine är 55 år och undrar vart livet tog vägen? Barnen har precis flyttat hemifrån och äktenskapet har stagnerat. Vad finns kvar när modersrollen gjort sitt? Vem är hon nu? Hon som vågade hoppa från taket på sitt hus, bara för att det var kul. Nu får hon svindel bara hon tar på sig ett par högklackade skor. Genom humor och naken självrannsakan vågar vi kanske tillsammans med Shirley ta ut en ny riktning, ut i livet, och hoppa från tak – bara för att det är kul.

Succéföreställningen Shirley Valentine har spelats för utsålda hus världen över. Här ger Västmanlands Teater och Bodil Malmberg sin version av denna varma monolog, som lovar både djup, känslostormar och massor av skratt.

Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk

(längre än 1 tim)

TORSDAG DEN 15 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Västerås Show Chorus

Kom och musikquiza med Västerås fantastiska kvinnliga showkör.
Acapellakören Västerås Show Chorus, har funnits i staden i över 40 år!
Häng med på en kväll fylld av musik och glädje. Vi tar dig med på en resa från känslosamma ballader till svängiga Disneysånger och roliga singalong-moment. Testa dina kunskaper i ett roligt musikquiz, sjung med, eller bara njut av musik i sommarkvällen.

FREDAG DEN 16 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Allsång med Teatern

Var med under Parkteaterns populäraste inslag – Allsången! Med på scen har vi Lars Arvidson, Paulina Pfeiffer, Rigmor Bådal, Sven Andersson och Carina E Nilsson.

Allsången presenteras och leds i samverkan med Västerås Citysamverkan.
Ett stort, stort tack till Västerås Tidning som bistår med program med alla allsångstexter. Finns i Västerås Tidning v 32 samt på plats vid Allsången.

LÖRDAG DEN 17 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Junibacken på Parkteatern!

JUNIBACKENS TEATER: BOKSTAVSBAGERIET

Varför är S så slingrigt och K så knaprigt? Kan man baka sig från A till Ö? Följ med in i Bokstavsbageriet så får du veta!  Teaterföreställningen Bokstavsbageriet är en fartfylld och improvisatorisk lek med alfabetet. Vi har låtit oss inspireras av tv-serien Tårtan och Jan Lööfs klassiker ABC-boken och knådat ihop en föreställning med mycket musik- ord- och bakglädje. Tillsammans med bagarna bakar och sjunger vi fram ett helt alfabet tillsammans och har kul hela vägen från deg till bulle!  

Denna föreställning är framtagen av Junibackens ensemble och ateljé. 

Medverkande: Junibackens ensemble 


JUNIBACKENS TEATER: SAGAN OM DET RÖDA ÄPPLET

I teaterföreställningen Sagan om det röda äpplet får du uppleva mannen i den randiga kostymen som lägger ett äpple i fönstret för att det skulle mogna i solen. Men äpplet föll ner i huvudet på gamla mormor, som skrek till och skrämde katten som for upp i trädet … Och alla de saker som sedan hände ska vi inte berätta om här, men ni kan vara säkra på att det röda äpplet hinner ställa till med en hel del trassel i den lilla staden. Det blir en fascinerande och fängslande stund för hela familjen! Föreställningen är baserad på Jan Lööfs bok med samma namn.

Medverkande: Junibackens ensemble För barn & familj

SÖNDAG DEN 18 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Sala storband

Sala storband startades år 1975 och repertoaren omfattar både gamla örhängen såväl som nyare groovigare jazz. Bandet består huvudsakligen av amatörmusiker i olika åldrar. Genom åren har bandet spelat med artister såsom Nils Landgren, Magnus Lindgren, Sharon Dyall, Roger Pontare och Titti Sjöblom för att nämna några.