Äntligen augusti och dags för Parkteater i Teaterparken/Stadsparken. Parkteatern är kostnadsfri och börjar kl 18.00 samtliga kvällar. Programlängd ca 1 timme. Kom ihåg att ta med en egen filt eller stol att sitta på. På plats finns även möjlighet att köpa filt och sittunderlag.

FÖRBOKNING AV PICKNICKPÅSE

Förra årets succé med picknickkorg är tillbaka i ny förpackning och i år erbjuder vi också ett alternativ för barn. 
Boka din picknickpåse här på sidan eller via tickster.se, och hämta den direkt i parken innan föreställning. Antalet picknickpåsar är begränsat.

Program – Parkteater 2023

Ur föreställningen Hur man lever. Ur föreställningen Hur man lever.

TISDAG DEN 15 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Hur man lever – Marit Bergman & Andreas Kullberg

Följ med på en musikalisk lektion där musikerna, kompositörerna, scenaktörerna och vännerna Marit Bergman och Andreas Kullberg på höga hästar ger oss ett knippe självlärda okunskaper till nyskriven musik. Tillsammans med publiken summerar de livets misslyckanden och triumfer och frågar sig; vad lärde vi oss egentligen på det? 
Programlängd ca 2 timmar.

ONSDAG DEN 16 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Allsång med teatern

Är du en fullfjädrad sångfågel – eller helt enkelt glad i musik? Sjung tillsammans med andra sångglada, amatörer som proffs, den 16 augusti. Då det är dags för Parkteaterns årliga Allsång. Årets allsång sker i samarbete med Västerås Citysamverkan och leds av teaterns alldeles egna Andreas, Alexander, Bodil och Cicilia. Sångtexter finns på plats.

TORSDAG DEN 17 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Maria Möller

Maria Möller engagerar med sina sånger, sina kåserier, imitationer och inte minst sin humor. Sedan scendebuten 1985 har hon arbetat med teater, konserter, opera, shower och musikal. Hon har gjort succé i R.E.A-gänget på Hamburger Börs och som sommarpratare i radions P1. I sina egenproducerade shower mixar hon roliga texter, musikaliska överraskningar och träffsäkra imitationer. Detta gör henne till en eftertraktad och oerhört uppskattad artist. Carina E Nilsson på piano.

FREDAG DEN 18 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Babben Larsson kommer med Jazz och humor!

Babben kommer med jazz och humor! Hon har med sitt band Second Edition precis släppt en platta, så publiken kan räkna med att få höra musik från den blandat med Babbens klassiska mellansnack där ingen eller inget går säkert…

– Det blir lättlyssnad jazz på svenska med inslag av folkvise-ton. Perfekt musik en mysig augustikväll, säger Babben.

Peter Nilsbo, piano, Per V Johansson bas, Andreas Habo Johansson på trummor, och Peter Fredman på saxofon.

LÖRDAG DEN 19 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Illusionistens assistent – Trolleri med Kalle Nilsson

Den store Illusionisten FANTASTICO ska spela sin magiska föreställning. Hans assistent hälsar publiken välkommen men FANTASTICO dyker inte upp. Publiken väntar. Assistenten väntar. Illusionistens magiska saker är inte lätta att handskas med. Är de magiska på riktigt? Är det kanske assistenten som är magisk på riktigt? Illusionistens Assistent är en berättelse om vår inneboende kraft och om att erövra sitt självförtroende. Föreställningen är i stort sett ordlös men innehåller viss text på flera olika språk bl a arabiska, farsi och svenskt teckenspråk!

SÖNDAG DEN 20 AUGUSTI KL 18.00, PARKTEATERN I VÄSTERÅS

Svängig storbandsjazz med Sala Storband

Sala storband startades år 1975 och repertoaren omfattar både gamla örhängen såväl som nyare groovigare jazz. Bandet består huvudsakligen av amatörmusiker i olika åldrar. Genom åren har bandet spelat med artister såsom Nils Landgren, Magnus Lindgren, Sharon Dyall, Roger Pontare och Titti Sjöblom för att nämna några.