Maria W Horn & Sara Parkman – Funeral Folk

10 juni, 2022
10 juni, 2022

Som en del av Scenkonstbiennalen 2022 spelas konserten Funeral Folk av Maria W Horn och Sara Parkman

Scen
Mimerlaven i Norberg
Längd
ca 60 minuter
Biljettpris
295 kr
Tillsammans med Scenkonstbiennalen 2022 och Västmanlands Teater presenterar Anrikningsverket & Norbergfestival premiären av Funeral Folk – ett nyskrivet verk av electronikakompositören Maria W Horn och folkmusikern Sara Parkman.

Funeral Folk komponerades ursprungligen för dansverket Funeral av Mattias Lech och Lisen Ellard. Den utforskar sorgeriter, dödens och förlustens musikaliska fenomenologi och dess plats i en avritualiserad och döende civilisation. Med utgångspunkt i karelska klagosånger har Parkman och Horn sträckt sig utåt, med bred instrumentering: fioler, cittror och synthar. Distade elgitarrer, vevlira och Mellotroner. Körarrangemang och rostiga koklockor. Vänner och kollegor involverades på vägen till det som blivit Funeral Folk.

Marias och Saras musikaliska vänskap började i ett tonårsband i hemstaden Härnösand. I Funeral Folk har de återvänt till denna gemenskap, efter ett decennium av egna musikaliska resor, och funnit influenser i allt från minimalism och spektral musik till finsk folk och black metal.

Mimerlaven är en spännande plats som mellan 1960 och 1981 användes för att ta hand om och förädla malm vid järnframställning. Konserten är ett samarbete med Anrikningsverket som ligger bakom den årliga Norbergfestival – festival för samtida experimentell musik – som arrangerats i och runt Mimerlaven sedan 1999.

Föreställningsdatum

Ensemble

Maria W Horn
Artist
Mats Erlandsson
Artist
Sara Parkman
Artist