Långbacka/Bådagård

18 september, 2021
18 september, 2021

Långbacka/Bådagård är sångarna och multi-instrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagårds gemensamma projekt.

Scen
Teaterbistron
Längd
2 timmar ink. paus
Biljettpris
195 kr
Långbacka/Bådagård är sångarna och multi-instrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagårds gemensamma projekt. Med sin unika blandning av pop och folkmusik har de förtjusat sin publik och turnerat i hela Norden.

Live går de mellan nerskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

Under pandemin har Långbacka/Bådagård testat nya marker och är aktuella med andra album ”Every Little Whisper Turns Into A Roar” och filmmusik till långfilmen Glaciär med premiär i april 2021.

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten.  …”en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.” (Lira)

”Hos lyssnaren väcks ett begär att träda in i deras kreativa, stämningsmättade universum. Enormt imponerande att de låter som inga andra.” (Kulturbloggen)

Föreställningsdatum

Konstnärligt team

På scen
Maja Långbacka
På scen
Matilda Bådagård