Hör Barbro!

31 mars, 2021
31 mars, 2021

En smakrik föreställning

Scen
Livesänds digitalt
Längd
1 timme
Biljettpris
150 kr + 60 kr för soppa
Barbro Hörberg stövlade in och förnyade musiklyriken i en tid när scenen dominerades av manliga trubadurer. Fem decennier senare bjuder nu sångerskan Amanda Andréas, gitarristen Erik Björksten och skådespelerskan Hanna Sundelius på Hörbergs litterära kabarévisor med humor, värme och minnen från parken på våren med ögon känsliga för grönt.  

Amanda Andréas för den jazziga visan in i framtiden. Hon har beskrivits som “jazzsångpoet” av Lira och “gnistan som tänder framtidens svenska jazz” när hon elegant och nyfiket blandar visans berättande med jazzens frihet.

Hanna Sundelius skapar scenkonst, på egen hand och med andra. Med ena benet i musiken och andra i berättandet blir verken ofta en sömlös sammanblandning av olika uttrycksformer, där mötet med publiken alltid kommer först.

Erik Björksten är musiker bosatt i Göteborg som bl.a. spelar dragspel och gitarr. Genom utbildning i Norrbotten och Los Angeles är han på ständig jakt efter tonerna & ackorden som kan berätta de vassaste historierna.

Eva Edwall har varit verksam som scenkonstnär sedan 1977. Hon har regisserat allt från barn- och ungdomsteater till krogshow, sommarteater och kammarspel. Alltid med ett öga för det som skaver och utmanar vår samtid.

Föreställningsdatum

Konstnärligt team

På scen
Amanda Andréas
På scen
Erik Björksten
På scen
Hanna Sundelius
Regissör
Eva Edwall