Happyville & den magiska boken

21 maj, 2025
24 maj, 2025

DraóThea återvänder till Västmanlands Teater med familjeföreställningen Happyville & den magiska boken.

Plats
VästmanlandsTeater
Årskurs
Mellanstadiet och uppåt
Scen
Stora scen
I den lilla staden Happyville samlas alla stadsbor varje år den 30 oktober för att ha sin årliga stora höstmarknad. Just detta datum har man firat att man för 300 år sedan blev av med en hemsk förbannelse. Enligt sägnen fanns det häxor i staden som gjorde allt för att ta det lilla samhället och göra det till sitt. Många barn försvann på ett mystiskt sätt. Vad som hände barnen är det ingen som riktigt vet. Det man vet är att det är viktigt att man just denna dag läser en speciell ramsa tillsammans för att staden inte ska gå samma öde till mötes som för 300 år sedan. Det är viktigt och absolut förbjudet att man nämner dagens datum högt. Då drabbas staden av förbannelsen igen enligt sägnen.
Men någon råkar läsa detta datum högt och förbannelsen är nu åter.

Ensemble: DraóTheas teaterensemble
Bilden är från en repetition
Föreställningslängd: ca 1 timme 45 minuter, inkl 20 min paus.

Bokning sker via Ewa Risberg, säljansvarig skolor
Tel: 073-362 42 79
Mejl: ewa.risberg@vastmanlandsteater.se

Om DraóThea

DraóThea är en unik teater- och dansensemble för vuxna personer med intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten drivs sedan 2006 som ett personalkooperativ i kulturhuset CuLTUREN i Kopparlunden, Västerås. Verksamheten inriktar sig på scenkonst inom uttrycksformerna dans, teater och drama, och har sedan starten skapat både stora och små bejublade föreställningar – senast Tyll & bromsklossar 2018 på Västmanlands Teaters Stora scen.

För lärare

I den lilla staden Happyville samlas alla stadsbor varje år den 30 oktober för att ha sin årliga stora höstmarknad. Just detta datum har man firat att man för 300 år sedan blev av med en hemsk förbannelse. Enligt sägnen fanns det häxor i staden som gjorde allt för att ta det lilla samhället och göra det till sitt. Många barn försvann på ett mystiskt sätt. Vad som hände barnen är det ingen som riktigt vet. Det man vet är att det är viktigt att man just denna dag läser en speciell ramsa tillsammans för att staden inte ska gå samma öde till mötes som för 300 år sedan. Det är viktigt och absolut förbjudet att man nämner dagens datum högt. Då drabbas staden av förbannelsen igen enligt sägnen. Men någon råkar läsa detta datum högt och förbannelsen är nu åter. Ensemble: DraóTheas teaterensemble

Spelperiod skolföreställningar

22 och 23 maj 2025

Konstnärligt team

Producent
DraóThea
regi/manus/musikansvar/ljusdesign
Anna Karin Brandberg Olsson
Kostym
Anna Karin Brandberg Olsson, Emma Sandberg, Mervi Kitti Alm
Scenografi/rekvisita
Anna Karin Brandberg Olsson, Emma Sandberg, Magnus Alm, Mats Brandberg Olsson, Mervi Kitti Alm, Per Gustavsson