En vrå i min själ

1 juni, 2021
5 juni, 2021

Viveka Hamilton tar oss med på förtärande förälskelse, livsavgörande beslut och en kamp om överlevnad.

Scen
Teaterbistron
Längd
1 timme
Biljettpris
95 – 195 kr
Våren 1915. Första världskriget rasar utanför och hela världen är i uppror. På Uppsala universitet fortgår livet i stort sett som vanligt men i Viveka Hamilton har stridigheterna bara börjat. Hon har precis lärt känna Fredrik Paasche, en framgångsrik norsk skriftställare. Det som inleds som en oskyldig vänskapsrelation utvecklas snabbt till någonting mer. Och i takt med att Europa rasar gör Vivekas inre värld likaså. Det är ett snart ett fullskaligt känslomässigt krig som utspelar sig framför våra ögon, med vår protagonist i täten.

Det är en vacker och nära berättelse om förtärande förälskelse, livsavgörande beslut och kamp om överlevnad.

Våren 2019 berättade vi historien om Florrie Hamilton. Och ni älskade det. Det är en fascinerande berättelse som förtjänar all uppmärksamhet den fått. Men inte lika många är insatta i Florries yngsta systers liv. Med utgångspunkt i Vivekas egna dagboksanteckningar kan vi blicka in i en tid som få av oss har upplevt men utifrån känslor som är precis lika aktuella idag.

Cicilia Sedvall, Andreas Kullberg och Axel Fagerberg gör ett mästerligt jobb med att måla upp två världar i kaos – den yttre och den inre. Att föreställningen dessutom utspelar sig under samma tid som teaterhuset byggdes, bidrar bara till känslan av att känna historiens vingslag.

Föreställningsdatum

Trailer

Ensemble

Andreas Kullberg - musiker och kompositör
Musiker och kompositör
Axel Fagerberg
Musiker och kompositör
Cicilia Sedvall
Skådespelare

Konstnärligt team

Manusförfattare och skådespelare
Cicilia Sedvall
Musik, ljuddesign
Andreas Kullberg
Regissör
Niklas Hjulström
Ljussättning
Gum Viktor Ohlsson
Musik
Axel Fagerberg