Bansai! – Ester Blenda Nordström

6 oktober, 2021
6 oktober, 2021

Bansai! är en musikalisk monologföreställning om Ester Blenda Nordströms egna reportagetexter och som färdas fram och tillbaka, i både tid och rum.

Scen
Teaterbistron
Längd
1 timme
Biljettpris
220 kr (soppa, bröd, kaffe och teater)
Bansai! är en musikalisk monologföreställning som tar avstamp i Ester Blenda Nordströms egna reportagetexter och som färdas fram och tillbaka, i både tid och rum.

Hon levde som piga, nomad, emigrant och journalist. Utbildade sig till bonde, körde motorcykel och red i full galopp. Tävlade i bobsleigh, åkte långfärdsskidor och wallraffade innan begreppet ens fanns. Hon hette Ester Blenda Nordström men var kanske mer känd under sin pseudonym – Bansai.

Skådespelaren Eva Edwall och musikerna Amanda Andréas och Erik Björksten är trion som tillsammans drar med sig publiken till 1900-talets början, till äventyr i bitande kyla och stekande hetta. Ackompanjerad av luta, dragspel, piano och sång målar Bansai återigen personporträtt av sin samtid. Mellan raderna anas historien om henne själv. Med sina egna ord får Bansai komma till tals. Och du är inbjuden att lyssna.

Föreställningsdatum

Konstnärligt team

På scen
Amanda Andréas
På scen
Erik Björksten
På scen
Eva Edwall
Manus och regi
Hanna Sundelius