Yrken - Marknadsassistent

Månadens yrke

20 februari 2018

Hej Troy, vad gör du på teatern?
– Hej! Jag arbetar på teaterns marknadsavdelning som marknadsassistent.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
– Oj! Jag tror inte att jag har någon rutin på det sättet att jag har någon vanlig dag, ingen dag  har vart lik den andra hittills. Mina arbetsuppgifter kan innefatta allt möjligt från fotografering, att skapa annonser till att sitta i möten med skolor i länet för att erbjuda eleverna en teaterupplevelse och allt där emellan.

Har du något särskilt projekt just nu?
– Just nu arbetar jag mycket med den digitala marknadsföringen och skolföreställningarna av Taube today och Blommassakern. Sen har jag även ett projekt som heter Chilla med TRiX och teatern där vi erbjuder tre tillfällen där man får prova på cirkus i samarbete med Cirkus Cirkör och Gycklargruppen TRiX.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb är att jag verkligen får möjlighet att ta fasta på min kreativitet och genom den skapa kampanjer och marknadsföring som förhoppningsvis människor uppskattar och därav vill komma och se våra föreställningar!

Och de största utmaningarna?
– Den allra största utmaningen skulle jag säga är att få tiden att räcka till. Det finns så enormt mycket som kan göras men allt hinns inte med!

Om du inte jobbade med det du gör nu, vad skulle du då vilja göra?
– Bra fråga. Då skulle jag nog vilja studera vidare och fördjupa mig ytterligare inom ämnet marknadsföring. Är det ett okej svar eller är jag tråkig då?

Vilket är ditt bästa teaterminne?
– Teatervärlden är relativt ny för mig men det jag kan säga är att jag blivit förvånad över hur mycket mer berörd jag blir av teater än andra konstformer. Jag tror inte jag sett en teater hittills som jag gått ut ifrån och inte känt mig tagen av.

Månadens yrke

07 mars 2017

Personalbilder Västmanlands teater

Hej Lina, vad gör du på teatern?

– Jag är marknadsassistent. Min roll bjuder på en bredd av olika uppgifter. Men kortfattat kan jag säga att jag gör allt från att uppdatera teaterns hemsida, se till att de ligger aktuell information på våra digitalskärmar, turnélägger föreställningar som ska spelas någon annan stans än i teaterhuset till att jobba med våra skolföreställningar.

Vad jobbar du med just nu?

– Just nu jobbar jag mest med de två skolföreställningar som vi spelar under våren – Rapport från ett omklädningsrum, som turnerar i omklädningsrum för högstadieklasser och idrottsföreningar samt Robin in the Hood som spelas för mellansatdieklasser på Stora scen.

Vilken är din roll under skolföreställningarna?

– Under skolföreställningarna fungerar jag som en kontakt för alla skolor i Västmanland som är intresserade av de skolföreställningarna vi spelar, där jag bland annat bokar in klasser och svarar på frågor. En bokning kan innebära allt från en klass på cirka 20 personer till att hantera en stor bokning på nästa 700 personer. Till alla skolföreställningar erbjuder Västmanlands Teater även ett pedagogiskt material som skolorna kan använda sig av innan– och/eller efter de sett föreställningen. Ofta gör jag materialet tillsammans med någon extern part som är kopplad till föreställningen.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Variationen! Jag får ju göra så många olika och spännande saker. Men det som verkligen sätter guldkant på mitt jobb är att se en skolföreställning tillsammans med barnen och ungdomarna. Det är de absolut roligast föreställningarna att se – deras reaktioner är ofta väldigt spontana och det är sällan en tyst teaterpublik, vilket jag älskar!


Vilken är den största utmaningen?

– Att få teaterns och skolans verksamheter att mötas. Det kan vara ett svårt pussel att lägga, speciellt när vi har föreställningar som ska ut på turné och spela i skolans lokaler. Vi har våra ramar att följa och skolan har sina, men för de mesta får vi det att fungera.


Vilket är ditt bästa teaterminne?

– Åh jag har så många…kanske när jag och min kollega Kajsa fick för oss att fylla hela taket i foajén med heliumballonger till en av många premiärer. Eller när vi skulle ta lanseringsbilden till Trollkarlens hatt – ett muminäventyr och jag under fotograferingen fick agera Mumintrollet i en något varm Mumindräkt, jäklar vad jag svettades! Sedan måste jag säga att Rapport från ett omklädningsrum som vi spelar just nu kommer nog alltid vara en sådan föreställning som jag kommer bära med mig. Dels själva föreställningen i sig, men även alla minnen från omklädningsrum som vi fått donerade till oss.

IMG_2608