Månadens yrke

08 december 2014

Ulrica

Hej Ulrica, vad gör du på teatern?
– Jag jobbar som marknadschef och ansvar för teaterns marknadsavdelning. På marknadsavdelningen jobbar en marknadskommunikatör, biljettkassa, cafépersonal och publikvärdar.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
– Mina dagar är till stor del fylld av möten av olika slag. Det kan vara produktionsmöten, lanseringsmöten, ledningsgruppsmöten och rena brainstormmöten om olika happenings på teatern.

Vad är roligast med att jobba på en teater?
– Det roliga är att dagarna kan se väldigt olika ut, och att jag kan få uppleva saker här som man inte får uppleva någon annanstans. T ex att jag överhör två spöken prata om sina kläder eller att jag får luncha med zombies eller karaktärer plockade ur en Shakespear-pjäs. Det är också väldigt roligt att jobba i en värld som är väldigt verklig, men där mycket av det man gör bygger på påhittade historier, fantasier och berättelser. Det blir en väldigt spännande kontrast.

Vad gjorde du innan du jobbade här?
– Närmast innan frilansade jag som kreativ rådgivare och projektledare, och hade innan det jobbat som Creative Director på Hästens sängar i flera år. Så jag sover gott på nätterna!

Vilket är ditt bästa teaterminne?
– Oj vad svårt, har så många. Första gången jag tittade på en repetition av pjäsen Tills döden skiljer oss började jag storgråta i en av scenerna för att jag blev så berörd av sången. Jag brukar alltid bli rörd när jag går på teater men jag brukar kunna hålla mig så det säger mycket om hur starkt det var. Det är min absoluta favoritpjäs. Kommer också väl ihåg när vi var och såg en Nalle Puh-föreställning när min yngsta son bara var ett par år. Han var helt inne i föreställningen och var inte kontaktbar, men hängde helt och hållet med i vad som hände på scenen. Han log, sjöng med och ropade svar när skådespelarna ställde en fråga. Teater kan ju fånga en på ett sätt som ingen annan sorts underhållning kan. Det är så många olika delar som kan ta tag, till exempel berättelsen, scenografin, skådespelet, kläderna eller musiken.

Kommentera