Månadens yrke

07 mars 2017

Personalbilder Västmanlands teater

Hej Lina, vad gör du på teatern?

– Jag är marknadsassistent. Min roll bjuder på en bredd av olika uppgifter. Men kortfattat kan jag säga att jag gör allt från att uppdatera teaterns hemsida, se till att de ligger aktuell information på våra digitalskärmar, turnélägger föreställningar som ska spelas någon annan stans än i teaterhuset till att jobba med våra skolföreställningar.

Vad jobbar du med just nu?

– Just nu jobbar jag mest med de två skolföreställningar som vi spelar under våren – Rapport från ett omklädningsrum, som turnerar i omklädningsrum för högstadieklasser och idrottsföreningar samt Robin in the Hood som spelas för mellansatdieklasser på Stora scen.

Vilken är din roll under skolföreställningarna?

– Under skolföreställningarna fungerar jag som en kontakt för alla skolor i Västmanland som är intresserade av de skolföreställningarna vi spelar, där jag bland annat bokar in klasser och svarar på frågor. En bokning kan innebära allt från en klass på cirka 20 personer till att hantera en stor bokning på nästa 700 personer. Till alla skolföreställningar erbjuder Västmanlands Teater även ett pedagogiskt material som skolorna kan använda sig av innan– och/eller efter de sett föreställningen. Ofta gör jag materialet tillsammans med någon extern part som är kopplad till föreställningen.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Variationen! Jag får ju göra så många olika och spännande saker. Men det som verkligen sätter guldkant på mitt jobb är att se en skolföreställning tillsammans med barnen och ungdomarna. Det är de absolut roligast föreställningarna att se – deras reaktioner är ofta väldigt spontana och det är sällan en tyst teaterpublik, vilket jag älskar!


Vilken är den största utmaningen?

– Att få teaterns och skolans verksamheter att mötas. Det kan vara ett svårt pussel att lägga, speciellt när vi har föreställningar som ska ut på turné och spela i skolans lokaler. Vi har våra ramar att följa och skolan har sina, men för de mesta får vi det att fungera.


Vilket är ditt bästa teaterminne?

– Åh jag har så många…kanske när jag och min kollega Kajsa fick för oss att fylla hela taket i foajén med heliumballonger till en av många premiärer. Eller när vi skulle ta lanseringsbilden till Trollkarlens hatt – ett muminäventyr och jag under fotograferingen fick agera Mumintrollet i en något varm Mumindräkt, jäklar vad jag svettades! Sedan måste jag säga att Rapport från ett omklädningsrum som vi spelar just nu kommer nog alltid vara en sådan föreställning som jag kommer bära med mig. Dels själva föreställningen i sig, men även alla minnen från omklädningsrum som vi fått donerade till oss.

IMG_2608

 

Kommentera