Urpremiär för ”Hur man lever!” på Västmanlands Teater

12 november 2019

Hur man lever! 
– Med Marit Bergman och Andreas Kullberg
Premiär 16 november

Marit Bergman och Andreas Kullberg bjuder på årets musikupplevelse på Västmanlands Teater. Till nyskriven originalmusik skildras livets triumfer och misslyckanden. Den här föreställningen är till dig som lever för första gången och behöver veta hur man gör.

De bägge musikerna, kompositörerna och vännerna Marit Bergman och Andreas Kullberg hittade varandra under 2017 i arbetet med föreställningen Robin in the hood. Marit skrev musiken till föreställningen och Andreas var kapellmästare. Det var början på deras vänskap och musikaliska resa.

– När Marit och Andreas möttes i arbetet med Robin in the hood 2017 resulterade det i en föreställning som gnistrade av ett knippe roligt framförda popsmycken. Som textförfattare har de båda den där märkliga förmågan att hitta det existentiella i det vardagliga, och få oss att både skratta och gråta åt oss själva. Att då inte be detta radarpar om att göra en föreställning utifrån sina egna huvuden vore tjänstefel för en teaterchef, säger Niklas Hjulström

Följ med på en musikalisk lektion i ledning av professorerna Bergman och Kullberg. Under två akter summerar de livets misslyckanden och triumfer och frågar sig; vad lärde vi oss egentligen på det?

Hur man lever! är en varm, personlig föreställning med laserharpor, koreograferade strumpbyxedanser, personliga låttexter och instrument i mängder. Marit och Andreas ovetenskapliga undervisning varvas med nyskrivna låttexter om Västerås och livets höjdpunkter.

Om Marit Bergman 
Marit Bergman är popsångare, gitarrist, pianist och låtskrivare med över 20 års erfarenhet som scenpersonlighet. Hon slog igenom år 1995 som en av medlemmarna i bandet Candysuck. Sex år senare inledde hon solokarriären och har belönats med priser som låtskrivare och artist. Hon har även startat ett musikläger för unga tjejer. År 2016 gav hon ut sin första platta på svenska, Molnfabriken. Marit har tidigare studerat musiklinjen på Carlforska gymnasiet i Västerås. Nu är hon aktuell på Västmanlands Teaters Lilla scen där hon både skrivit och framför musiken i Hur man lever!

Om Andreas Kullberg
Andreas Kullberg är musiker och kompositör på Västmanlands Teater. Under 16 års tid har Andreas skapat och arrangerat musik på teatern och levererat oförglömliga musikminne. Bland annat har han skrivit, arrangerat och framfört musiken i föreställningen Den stora branden, Solsyster och varit kapellmästare i föreställningen Robin in the hood. År 2012 gav Andreas ut ett eget album; Someone not me. Nu är han aktuell på Västmanlands Teaters Lilla scen där han både skrivit och framför musiken i Hur man lever!

På scen Marit Bergman, Andreas Kullberg

Regiöga Niklas Hjulström
Scenografi Linn Westin
Ljusdesign Sofia Linde

Vill du recensera, göra en intervju eller ett inslag? 
Kontakta madeleine.viitasalo@vastmanlandsteater.se 

Kommentera