Nu släpps vårens teaterbiljetter!

19 november 2019

Carl Michael Bellman, August Strindberg och starka kvinnor som banade väg och satte spår – nu släpps vårens teaterbiljetter!  

Måndag 25 november släpps biljetterna till vårens föreställningar på teatern. Vi presenterar en repertoar med helt nya koncept och gamla kära återseenden.

Ta del av kvällsunderhållning och After Work i Teatercaféet, boka dina platser till färska soppföreställningar och var med när Stora scen vibrerar till tonerna av Carl Michael Bellman i Bellman 2.0– en teaterkonsert av Nikolaj Cederholm och Kåre Bjerkø, samma team bakom föreställningen Taube today (2017). Även August Strindbergs klassiska pjäs Moderskärlekfår ny klädsel när regissör Anna Pettersson tolkar relationen mellan en mor och dotter i skärgården.

Biljetterna släpps på ticketmaster.se och i biljettkassan kl 12.00. Teaterhuset står öppet från 11.30. Vi bjuder på bubbel och snacks. Välkommen!

Vårens program:

Scenkväll med Jonas & Mattias (start 17 januari)
Kvällsunderhållning med mat och dryck uppe i Teatercaféet. Mathias Wiik och Jonas Örhn bjuder på stand up, improvisationsteater och ofiltrerade samtidsbetraktelser.

Fredagsgästen (premiär 24 januari)
Teaterns kompositör och musiker Andreas Kullberg möter intressanta artister och musikpersonligheter i ett delvis improviserat och för varje kväll unikt musikaliskt samtal.

Soppteater (premiär 29 januari)
Hyllningar till kvinnor som banade väg och satte spår, nostalgiska resor genom folkhemmen och djupdykningar i äktenskapets skiftande vardag. Välkommen till en ny säsong med färska soppteaterföreställningar.

Bellman 2.0 (premiär 29 februari)
Upplev en av tidernas största poeter på ett sätt du aldrig gjort tidigare. Carl Michael Bellmans visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt. En teaterkonsert i samarbete med Uppsala Stadsteater, av Nikolaj Cederholm och Kåre Bjerkø som under 2017 skapade föreställningen Taube Today.

Moderskärlek (premiär 15 april)
På en badort i skärgården uppdagas lögner mellan mor och dotter. Upplev regissör Anna Petterssons nytolkning av August Strindbergs klassiska och älskade pjäs. Föreställningen är ett samarbete mellan Västmanlands Teater och Strindbergs Intima Teater.

HOLD  (premiär 2 juni)
Acting for Change, en teaterverksamhet för asylsökande och nyanlända, gör en föreställning om hur det är att vara nyanländ i Sverige.

Mozarts Kvinnor (premiär 3 juni)
Till Mozarts ljuva toner får vi lyssna till historier om olycklig romans och längtan efter äkta kärlek. En föreställning med sångare från Kammaroperautbildningen och instrumentalister från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola.

 

Vill du göra ett reportage/ett inslag inför biljettsläppet?
Kontakta madeleine.viitasalo@vastmanlandsteater.se

Kommentera