Människor och människor – urpremiär 28 september på Västmanlands Teater!

25 september 2019

Människor och människor

Urpremiär 28 september på Västmanlands Teater!

Emma Broström, manusförfattaren till pjäsen Mig äger ingenär tillbaka på Västmanlands Teater med en ny föreställning. En pjäs som skildrar Västerås i en nutida anda.

 Året var 2009 då föreställningen Mig äger ingenspelades för fullsatta salonger på Västmanlands Teater. Nu är samma manusförfattare, Emma Broström, tillbaka med en ny uppsättning som även denna gång gestaltar Västerås – i en mer nutida anda. Samtidigt skildras olika individer som lever och bor i samhället.

– Jag vill berätta en historia som inte väjer för det svarta. Ibland känner jag att vi i vår tid är väldigt snabba med att rygga för smärta, vända bort ansiktet och låtsas som det regnar, säger Emma Broström.

I rollerna:

Anki Larsson: Skådespelare som bland annat medverkat i Saltön, Våra vänners livoch Sommaren med släkten.

Cicilia Sedvall: Skådespelare på Västmanlands Teater som bland annat medverkat i pjäserna Den stora branden, Florrie ochBroarna i Madison County.
Hannah Canvert: Skådespelare som bland annat medverkat i Clownen Jac på Regionteatern Blekinge-Kronoberg, filmen Wingsoch pjäsen Den inbillade sjuke.

SlavenŠpanović:Skådespelare som bland annat medverkat i pjäsen Den stora brandenoch filmen A Perfect Day.

Othman Othman: Skådespelare från Teaterhögskolan i Malmö.

Om pjäsen:

En dag förändras livet för sjuksköterskan Jenny. En ung man förs in med bår på akuten i Västerås, och han är övertygad om att livet är slut. Jenny tar in honom i sitt hem och sin familj, beslutsam om att hjälpa honom tillbaka till livet.

Människor och människor är en berättelse om mod, smärta och drömmar. Om sambandet mellan fem personer med olika livsöden och om Västerås, staden som binder dem samman. Här ställs frågan om vad som gör en god människa och hur vi förblir goda i våra svåraste och mörkaste stunder.

 

Vill du recensera, göra en intervju eller ett inslag? 
Kontakta madeleine.viitasalo@vastmanlandsteater.se

Kommentera