Carin Hjulström tar över samtalet på teatern

11 april 2018

Carin Hjulström Foto: Pia Nordlander, bildN

Dan i samtal är ett välkänt och populärt evenemang i Västerås och har dragit många spännande gäster under åren. Nu byter konceptet namn då Carin Hjulström tar över rodret och Dan Linder går vidare mot andra äventyr.

Sedan våren 2015 har Dan i samtal varit ett givet inslag på teatern. En gång i månaden under sex säsonger har mer och mindre kända människor med anknytning till Västmanland intervjuats live inför publik. Men nu, närmare tjugofem gäster senare, väljer Dan att gå vidare mot andra äventyr.

– Jag är glad och rörd över att så många i publiken har blivit stammisar. Och att programmet har gått så bra, med alla gäster och all live-musik vi haft! Fredagarna med samtalen har spridit ett varmt ljus i min tillvaro men det är inte fel med lördagar heller, säger Dan Linder.

Från och med hösten kommer Carin Hjulström att ta över samtalet. Carin Hjulström är en välkänd journalist, författare och programledare som tidigare bland annat har lett intervjuprogrammet Carin 21:30 i SVT.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt. Jag älskar att arbeta med det lite längre intervjuformatet där man både hinner gå på djupet och kan tillåta sig att prata om det lätta och vardagsnära. Jag har ju stor erfarenhet av talkshows, men det känns verkligen som en extra dimension att det också bjuds på levande musik. Vilken lyx! Och vilken närvaro det skapar i hela situationen, säger Carin Hjulström.

Efternamnet Hjulström kanske klingar bekant. Och ja, det stämmer, Carin Hjulström och Niklas Hjulström, teaterchefen, är syskon.

– Det känns superkul att syrran kommer till teatern. Vi har ju knappt jobbat ihop sedan vi kom tvåa i Rock-SM tillsammans -82. Det känns som att mycket har hänt sedan dess. Och jag tror att Carin kommer att kunna föra samtalet vidare med bravur. Hon har alltid varit en fantastisk lyssnare – och pratare, skrattar Niklas Hjulström.

Det första samtalet kommer att gå av stapeln under parkteatern i augusti.

Höstens gäster i Carin i samtal

24 augusti

Hon har spelat i Les Misérables och Mamma Mia! Hon har gjort krogshower med Siw Malmkvist och Lasse Berghagen, hon har gjort revy med Bosse Parnevik och hon har varit med i REA-gänget i tio år. Men kanske de flesta av oss kanske känner igen henne som Cilla i komediserien c/o Segemyhr eller som Sol-Britt i Ack Värmland. Möt Sussie Eriksson!

21 september

Han bor i Sörfors utanför Umeå och i Västerås, granne med teatern. Han har varit manager för ett band som blev stort – i Estland. Han drömde om att bli en ny Ulf Lundell, men hans diktsamling blev refuserad. Han är en hårdrockande chefredaktör för sju tidningar och han brinner för publicistiska frågor och yttrandefrihet. Möt Daniel Nordström!

26 oktober

Han är bara 30 år gammal men redan en väletablerad tenor som reser världen runt. Han har vunnit prestigefulla Luciano Pavarotti Award och nu senast såg vi honom som Jonathan i Kungliga Operans uppsättning av Dracula. Dessutom är han uppvuxen i Hammarby stadshage i Västerås. Möt Joel Annmo!

30 november

Hon släppte sin första bok när hon passerat 60. Sedan dess har hennes deckarserier sålts i hundratusentals exemplar. Hon är skaparen av Mirjam och Hervor i Svinhugg-serien och bor i Västerås under vintern, våren och hösten. Möt Marianne Cedervall!

Pressbilder hittar du här

För mer information, kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera