Pimple Pop är berättelsen om vänskap som utvecklas till en komplicerad kärlekshistoria, om musikens kraft, om identitet och ett spårlöst försvinnande. Föreställningen, som har urpremiär den 12 oktober på Västmanlands Teaters Lilla scen, görs i samarbete med Unga Klara, nationell scen för barn och unga. Bland annat kommer föreställningen att spelas för Västerås samtliga åttondeklassare.

Vi befinner oss i ett polisförhör. 15-åriga Kela, hennes mamma Petra och bästa vän Minoo är med i utredningen av familjehemsplacerade Villes försvinnande. Historien om Kelas, Minoos och Villes band har lett till ett triangeldrama, och nu är Ville spårlöst borta. Var är han, och vem har rätt bild av vad som hände?

Med fyra skådespelare på scen skildrar Pimple Pop berättelsen om vänskap, den första kärleken och att gå över andras gränser. Publiken får uppleva karaktärernas drömmar och verklighet genom kamerateknik, livemusik och bildskärmar – allt utifrån unika perspektiv.

– Jag brukar prata om formen som en lasagne där vi jobbar med flera olika berättarlager, där målet är att skapa multipla fokus och att styra publiken mellan dem. På det här sättet kan vi ge publiken olika perspektiv på samma händelse – vad är det egentligen som hänt, vad är sanningen? säger Lisa Färnström, regissör.

Unga Klara är nationell scen för barn och unga, och det är inte första gången Västmanlands Teater och Unga Klara samarbetar.

– Västmanlands Teater har länge gjort scenkonst i dialog med barn och unga i Västmanland. Nu ökar vi den satsningen, och att då få starta upp med ett samarbete med Unga Klara känns väldigt spännande. Vår publik kommer inte att känna igen Lilla scen, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

I arbetet med föreställningen har grupper med skolungdomar fått vara med under repetitionsarbetet – för att tycka till.

– Eleverna tyckte att ämnet var relevant för dem och att de kunde leva sig in i problemen – de var väldigt sugna på att se mer. Den gruppen av grabbar som jag satt närmast hade intressanta samtal med skådespelarna och vågade både svara på och ställa frågor, berättar Linda Atler, lärare på Pettersbergsskolan i Västerås.

Föreställningen, som har urpremiär den 12 oktober, ges bland annat som skolföreställning för Västerås alla åttondeklassare.
Pimple Pop spelas även för offentlig publik, och för den som har barn eller barnbarn i högstadieåldern är det här årets mest spännande föreställning.
En fet jävla show, enligt regissören själv.  

 

FÖRESTÄLLNINGSFAKTA:

Ville är borta.
Kela menade inte att det skulle bli såhär, men nu sitter hon, hennes mamma Petra och bästa vän Minoo i polisförhör.
I sökandet efter Ville rullas historien upp.
Ville kommer in i Kelas värld när hon är svårt uttråkad och väntar på att livet ska börja hända. Bandet hon har med sin bästa vän Minoo tar upp de flesta av dygnets lediga timmar.
Han är en hemlig person, men riktigt bra gitarrist. Han får hennes värld att explodera.
Allt går för långt, och så försvinner Ville. Spårlöst.
Vad var det egentligen som hände?
I scenrummet skildras Kelas, Minoos och Villes perspektiv där det vi får se kanske inte alltid stämmer överens med verkligheten.

Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Västmanlands Teater.
Urpremiär den 12 oktober 2024. Rekommenderas från 13 år.

Föreställningen går även som skolföreställning.

Läs mer om föreställningen här.

Längd: 1 timme, ingen paus.
Plats: Lilla scen, Västmanlands Teater
På scen: Bodil Malmberg, Elina Norén Sandberg, Emily Jankkila*, Nina Rashid

*Praktikant Teaterhögskolan Malmö

TEXT // Robin N Spegel
REGI // Lisa Färnström
RUM & KOSTYM // Johanna Mårtensson
LJUSDESIGN // Raimo Nyman
MASKDESIGN // Alexander Wernersson
FILMFOTOGRAF // Milja Rossi
MUSIK/LJUDDESIGN // Christoffer Karlsson

 

PRESSBILDER: https://share.mediaflow.com/sv/?TTME913TP6

PRESSKONTAKT:
Edit Strandberg, Marknadskommunikatör
Edit.strandberg@vastmanlandsteater.se
Telefon: +46(0)21-470 41 30
Mobil: +46(0)73-024 75 96

Bildgalleri