Parkteater i Stadsparken. Parkteater i Stadsparken.

Dags för Parkteater 2024!

Årets Parkteater får sin rivstart med en kväll i humorns tecken, med Christer Svensson, Elin Almén och Tobias Persson under ledning av Joachim Björkvall från Västerås Comedy Club.

Under veckan intar också musikquizande Västerås Show Chorus och Sala storband scenen en varsin kväll. Dessutom ges Bodil Malmbergs varma tolkning av Willy Russells Shirley Valentine, som spelats i länet under våren för utsålda hus, som teater i det gröna.

Årets program för barn och familj är Junibackens ensemble som gästar Parkteatern med teaterföreställningen Bokstavsbageriet och Sagan om det röda äpplet, plus en gemensam sångstund. 

Självklart kommer också den populära Allsången tillbaka, som i år presenteras tillsammans med Västerås Citysamverkan. Allsången presenteras av Maria Martinsson och Niklas Hjulström, och med på scen finns också Carina E Nilsson på piano samt ett maffigt pärlband av skådespelare och musiker, som Cicilia Sedvall, Fedelia Malmgren Nesi, Lars Arvidson, Paulina Pfeiffer, Rigmor Bådal och Sven Andersson  aktuella i höstens föreställning Kameliadamen. Och för den som vill sjunga med finns alla allsångstexter att hitta i Västerås Tidning.

Parkteaterveckan avslutas med ännu ett kärt återseende, då Sala storband släpper loss med både gamla godingar och groovigare jazz.

Programmet börjar kl 18.00 samtliga kvällar och pågår ca 1 timme, och att ta med en egen filt eller stol att sitta på är att rekommendera. För den som vill lyxa till det lite extra finns dessutom picknickpåsar att förboka via teaterns hemsida. I år går även en barnvariant att beställa.

– Vi är så förväntansfulla inför årets Parkteater och stolta att kunna presentera ett så mångsidigt program. Så nu hoppas vi på bra väder, och att många hittar hit såklart, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

Och vill du veta mer om repertoaren för spelåret 24/25 – eller om du helt enkelt inte har hunnit köpa dina biljetter än – så håller självklart biljettkassan öppet.

Läs vidare:

Prisnomineringar

Tillfälligt stopp i telefonväxeln

Teaterhuset 2023 Teaterhuset 2023

Biljettkassan öppen igen