Med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset

Uppdaterat den 11 januari

Från och med onsdag 12 januari gäller nya restriktioner på grund av den ökade smittspridningen av coronaviruset. Restriktionerna innebär bland annat att sällskap på max åtta personer tillåts och att det ska vara minst en meters avstånd mellan sällskapen.

 

Så arbetar vi för att minska smittspridningen av Covid19

 • Vi kommer att kontrollera vaccinationsbevis och ID vid alla föreställningar. Kontrollera att ditt vaccinationsbevis är giltigt och kom i god tid.
 • Vi minskar antalet publikplatser på alla scener för att säkerställa gott om avstånd mellan sällskapen. Det kommer finnas minst en meters avstånd mellan varje sällskap och raderna framför och bakom din plats är obokade.
 • För att undvika köbildning kan pausfika enbart förbeställas under denna period. Förbeställning av pausfika sker via mail senast 24 timmar innan till teaterbistron@vastmanlandsteater.se eller på plats i Bistron innan din föreställning startar.
 • All servering i Bistron sker vid borden. Detta gäller vid Soppteater, Bistro Live och vid all pausservering.

Vad händer nu?

Vi arbetar för att du som besökare ska få en så trygg och bra upplevelse som möjligt. Tyvärr innebär det att vissa föreställningar redan nu har för många biljettköpare för att kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. Vi blir därför tvungna att boka av en del besökare. Om detta gäller dig kommer du bli kontaktad senast två veckor innan din föreställning.

Eftersom de nya restriktionerna inte är tidsbestämda arbetar vi med två veckors framförhållning att boka av och kontakta biljettköpare. När restriktionerna lättar har du med avbokade biljetter förtur för att få tillbaka din bokning.

 

Hur påverkas dessa föreställningar?

Straighta Besked

 • Du kommer kontaktas senast 2 veckor innan din planerade föreställning ifall vi av utrymmesskäl behöver boka av dina biljetter. Om du bokat ett julerbjudande har du möjlighet att boka om till en annan föreställning i spelperioden, till samma pris. Biljetterna bokas om via Biljettkassan.
 • Publikantalet är reducerat och det kommer finnas maximalt 54 personer i publiken på Lilla Scen.
 • Det finns en meter mellan varje sällskap och raden framför och bakom din stol i salongen är obokad.
 • Vaccinationsbevis och ID kommer kontrolleras vid entrén till teatern.

 

Asea – Här kommer framtiden!

 • Du kommer kontaktas senast 2 veckor innan din planerade föreställning ifall vi av utrymmesskäl behöver boka av dina biljetter.
 • Publikantalet är reducerat och det kommer finnas maximalt 100 personer i publiken på Stora Scen.
 • Det finns en meter mellan varje sällskap och raden framför och bakom din stol i salongen är obokad.
 • Vaccinationsbevis och ID kommer kontrolleras vid entrén till teatern.

 

Bistro Live och Soppteater

 • Du kommer kontaktas senast 2 veckor innan din planerade föreställning ifall vi av utrymmesskäl behöver boka av dina biljetter.
 • Publikantalet är reducerat och det kommer finnas maximalt 22 personer i Bistrons publik.
 • Det finns minst en meter mellan varje bord och sällskap.
 • All servering sker vid borden i Bistron
 • Under Bistro Live stänger Bistron 23.00 med sista beställning 22.30.
 • Vaccinationsbevis och ID kommer kontrolleras vid entrén till teatern.

 

Ombokning

Om du inte kan gå på din bokade föreställning på grund av sjukdom eller oro för smittspridning kan du fram till två timmar innan din föreställning boka om din biljett eller få ett presentkort. Kontakta biljettkassan@vastmanlandsteater.se.

 

Gällande Vaccinationsbevis

 

På grund av coronapandemin har ett krav införts på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 personer. Om du är över 18 år och ska besöka oss behöver du ha ett vaccinationsbevis.

 

Vi följer myndigheternas rekommendationer. Här kan du läsa mer om Regeringens beslut om vaccinationsbevis.

 

Vi kommer att scanna både din biljett och ditt vaccinationsbevis på samtliga föreställningar. Vi ber er att komma till föreställningarna i god tid och ha vaccinationsbeviset och ID redo vid teaterns entré.

 

Kan du inte visa upp ett giltigt vaccinationsbevis kan vi tyvärr inte släppa in dig i teaterhuset. Det räcker inte att visa upp ett negativt covidtest, antikroppstest eller sitt vaccinationskort, det måste vara ett giltigt vaccinationsbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten.

https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web

 

HUR SKAFFAR JAG VACCINATIONSBEVIS?

Du får inte automatiskt ett vaccinationsbevis utan måste själv begära ut ett efter att du är fullvaccinerad. Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se .Där får du logga in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis. Har du en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt vaccinationsbevis dit.

 

Om du inte har e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress behöver du skriva ut en blankett, fylla i den och skicka den till e-hälsomyndigheten via post. Tänk på att handläggningstiden kan komma att vara lång – så var ute i god tid! Du hittar mer information och blanketten på E-hälsomyndighetens hemsida.

 

Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut. Tänk på att vaccinationsbevis utfärdade efter den 1 oktober 2021 endast är giltiga i 180 dagar, respektive 90 dagar om det utfärdades innan den 1 oktober 2021. 

 

HUR VISAR JAG UPP MITT VACCINATIONSBEVIS?

Våra publikvärdar hjälper dig att scanna beviset när du kommer till vår entré. Sedan välkomnas du som vanligt, biljetten scannas vid dörrarna till salongen. Kom ihåg att ladda din telefon och kontrollera att vaccinationsbeviset är giltigt. Ta med ID, biljett och kom i god tid. 

 

JAG KAN INTE VACCINERA MIG AV MEDICINSKA SKÄL, VAD GÄLLER FÖR MIG? 

Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta för att ha rätt att besöka oss.

 

JAG ÄR UNDER 18 ÅR OCH HAR INGET VACCINATIONSBEVIS, VAD GÄLLER FÖR MIG? 

Är du under 18 år behöver du i nuläget inte uppvisa något vaccinationsbevis när du besöker oss, däremot behöver du visa ett ID. Åldersgränsen är bestämd av regeringen och kan komma att förändras.

 

JAG BEHÖVER AVBOKA MINA BILJETTER, HUR GÖR JAG? 

Du kan omboka eller avboka dina biljetter genom att maila till vår Biljettkassa på biljettkassan@vastmanlandsteater.se. Vid avbokning får du ett presentkort som du kan använda som betalning vid ett annat köptillfälle. Återbetalning sker endast vid inställda föreställningar. 

 

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp, du kan besöka Biljettkassan på tisdagar mellan 10-13, samt ringa mellan 08.30-10.00 samt 14.30-16. Telefontiden kan komma att variera. 

 

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.