VACCINATIONSBEVIS INFÖRS FRÅN 1 DECEMBER

VACCINATIONSBEVIS INFÖRS FRÅN 1 DECEMBER

Uppdaterat den 25 november

 

Från 1 december införs ett krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. Om du är över 18 år och ska besöka oss behöver du ha ett vaccinationsbevis.

 

Vi följer myndigheternas rekommendationer. Här kan du läsa mer om Regeringens beslut om vaccinationsbevis.

 

Från och med den 1 december kommer vi att scanna både din biljett och ditt vaccinationsbevis på föreställningar till vår Stora scen, innan årsskiftet gäller detta endast besökare till Amadeus. Vi ber er att komma till föreställningarna i god tid och ha vaccinationsbeviset och ID redo vid teaterns entré.

 

Kan du inte visa upp ett giltigt vaccinationsbevis kan vi tyvärr inte släppa in dig i teaterhuset. Det räcker inte att visa upp ett negativt covidtest, antikroppstest eller sitt vaccinationskort, det måste vara ett giltigt vaccinationsbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten.

 

https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web

 

HUR SKAFFAR JAG VACCINATIONSBEVIS?

Du får inte automatiskt ett vaccinationsbevis utan måste själv begära ut ett efter att du är fullvaccinerad. Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se Där får du logga in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis. Har du en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt vaccinationsbevis dit.

 

Om du inte har e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress behöver du skriva ut en blankett, fylla i den och skicka den till e-hälsomyndigheten via post. Tänk på att handläggningstiden kan komma att vara lång – så var ute i god tid! Du hittar mer information och blanketten på E-hälsomyndighetens hemsida.

 

Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut. Tänk på att vaccinationsbevis utfärdade efter den 1 oktober 2021 endast är giltiga i 180 dagar, respektive 90 dagar om det utfärdades innan den 1 oktober 2021. 

 

HUR VISAR JAG UPP MITT VACCINATIONSBEVIS?

Våra publikvärdar hjälper dig att scanna beviset när du kommer till vår entré. Sedan välkomnas du som vanligt, biljetten scannas vid dörrarna till salongen. Kom ihåg att ladda din telefon och kontrollera att vaccinationsbeviset är giltigt. Ta med ID, biljett och kom i god tid. 

 

JAG KAN INTE VACCINERA MIG AV MEDICINSKA SKÄL, VAD GÄLLER FÖR MIG? 

Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta för att ha rätt att besöka oss.

 

JAG ÄR UNDER 18 ÅR OCH HAR INGET VACCINATIONSBEVIS, VAD GÄLLER FÖR MIG? 

Är du under 18 år behöver du i nuläget inte uppvisa något vaccinationsbevis när du besöker oss, däremot behöver du visa ett ID. Åldersgränsen är bestämd av regeringen och kan komma att förändras.

 

JAG BEHÖVER AVBOKA MINA BILJETTER, HUR GÖR JAG? 

Du kan omboka eller avboka dina biljetter genom att maila till vår Biljettkassa på biljettkassan@vastmanlandsteater.se. Vid avbokning får du ett presentkort som du kan använda som betalning vid ett annat köptillfälle. Återbetalning sker endast vid inställda föreställningar. 

 

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp, du kan besöka Biljettkassan på tisdagar mellan 10-13, samt ringa mellan 08.30-10.00 samt 14.30-16. Telefontiden kan komma att variera. 

 

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.