Varieté Cornichong

gurkvarieten_0153kL8

For kings and queens and inbetweens
Premiär 19 september

Med glitter och gurkor hyllas människan i alla dess former. Fallande, flygande, flammande och förskräckande, allt eller inget på en och samma gång. Vad får ditt hjärta att klappa? Bita på naglarna av spänning? Skratta så att du kiknar?!

Dr. Bohnsack och husbandet The Cucumbers guidar dig genom en kväll där inget nummer är det andra likt, där det är lika rätt att bli road som rädd. En plats där allt är tillåtet – for kings and queens and inbetweens!

Konferencier Dr. Bohnsack (David Sigfridsson)
Regi Olle Strandberg (Cirkus Cirkör)
Husband The Cucumbers
Artister Hemligt
Plats Stora scen
Längd 2 timmar inkl paus
Pris 200 kr*
*barn 7-17 år 70 kr, under 26 år 100 kr, pensionär 150 kr, scenpass 180 kr, studentpris 100 kr (vid uppvisande av Studenthäftet)

Gäster under hösten

11 december

Frasse & Mats
Frasse och Mats är två sköna dudes i sina bästa år! De älskar bilar, öl och snygga babes. De har inget att dölja och publiken uppmanas värma upp med Frasse och Mats egna dokumentärserie som ni hittar här. Nyss hemkomna från en rafflande resa i Las Vegas beger de sig nu till Västerås för att styra upp stadens nattliv! Magi, jul-knep och Ulf Brunnbergs-hets utlovas! Karaktärerna Frasse och Mats är skapade av skådespelarna Ester Uddén och Py Huss-Wallin. Sedan ’snubbarnas’ födelse har de spelat på bl.a. Dramaten och Turteatern samt har sin egen dokumentär på youtube.

För mer info: Ester Uddén, Py Huss-Wallin

Linnéa Martinsson & Hanna Strandberg
Linnéa Martinsson & Hanna Strandberg arbetar med dans, musik och koreografi. I sitt projekt ”kontoret” utforskar dom möten mellan olika känslor, fantasier, idéer, material, medier och energier. För Varieté Cornichong har Linnéa och Hanna skapat en koreografi som innehåller film och dans.

Lovisa Odén – discodansare på elitnivå
Lovisa Odén har deltagit i många världsmästerskap och tagit hem SM-guld i discodans. Nu har hon trappat ned på tävlandet men scenen är hennes absoluta favoritplats!

Jay Gilligan
Jay has performed in 29 different countries, touring solo work and collaborating with companies such as The Gandini Juggling Project, Cie Jérôme Thomas, Les 7 doigts de la main, Cirkus Cirkör, and Cirque du Soleil. He is the head teacher of juggling at the Dans och Cirkushögskolan in Stockholm, Sweden, and has recently published a book about contemporary juggling titled 5 Catches.

Matias Salmenaho – jonglör och musiker.

Andreas Tengblad – musiker som gjort musiken till flera av Cirkus Cirkörs föreställningar.

Matt Pasquet – handstående artist.

 

Fler artister kan tillkomma…

 

13 november

JUCK
Iklädda prydlig skoluniform juckar fem dansare med stenhård blick. I JUCK visar Tarika Wahlberg, Shirley Harthey Ubilla, och Emelie Enlund hur man tar plats.

Jan Unestam
Jan Unestam var med och startade Cirkus Cirkör 1995. Därefter har han medverkat i 11 av deras föreställningar med turné runt om i världen. Under våren 2015 har Jan varit skådespelare/cirkusartist i succén Borders på Malmö stadsteater i samarbete med Cirkus Cirkör. I Varieté Cornichong träffar publiken karaktären Ballongmannen.

DHMJ
DHMJ, som är förkortning av Det Här är Mitt Jobb är en nystartad teatergrupp från Västerås. Gruppen drivs av Niquita Karlsson, Ellen Vestermark och Anna-Jackelin Thell sedan oktober 2014. DHMJ kommer framföra en del av Patrik Bergners Fruktansvärda vänner.

Jay Gilligan
Jay Gilligan är jonglör och artist från Arcadia i Ohio. För närvarande lever och uppträder han i Europa. Han är skaparen av Jongleringsprogrammet vid Dans– och Cirkushögskolan i Stockholm där han också undervisar. Vi tar del av Jays fantastiska jongleringsnummer!

 

19 september

Angela Wand
Cirkus– och performanceartisten Angela Wand
Angela Wand är utbildad vid Dell’Arte School of Physical Theatre i Kalifornien. Tidigare har hon setts i bland annat Cirkus Cirkörs produktioner.

Gycklargruppen Trix
Gycklargruppen TRiX har gjort sig ett namn genom tusentals föreställningar på företagsevent, festivaler, skolor och fester. De har synts i TV, radio och tidningar både i Sverige och utomlands.

Akrobaterna Anton Graaf och Einar Kling- Odencrants
Akrobatduon som med sitt språngbrädenummer i år vunnit guldmedalj i prestigefyllda Festival Mondial du Cirque de demain i Paris och kammat hem det eftertraktade priset ”Golden Elephant” på den Internationella cirkusfestivalen i Moskva. Duon medverkar också i den kommande produktionen Limits, som har världspremiär på Västmanlands Teater 19 mars 2016.

Akrobaterna Peter Åberg och Saara Ahola
Peter Åberg är jonglör och Saara Ahola luftasrtist. Tillsammans gör de också parakrobatik och har turnerat runtom i världen och spelat i över 30 länder. Bland annat har de varit en del av uppsättningen Crossroads på Camäleon Theater i Berlin, samt Cirkus Cirkörs och Malmö stadsteaters samproduktion Borders. Duon medverkar även i den kommande produktionen Limits, som har världspremiär på Västmanlands Teater 19 mars 2016.

 

16 oktober

Jesper Nikolajeff
Jesper Nikolajeff  a.k.a Nerves of Steele är knivkastare och motorsågsjonglör. Han har kastat sina välslipade knivar runt om i världen och satt fart på sitt wheel of death. Med Jesper med i showen vet man att det kommer kittla till i nervbanorna.

Klara Mossberg
Klara Mossberg är en explosiv lindansare och luftakrobat som älskar att tänja på balansens gränser med krokiga former och utmanande ös. Hon är utbildad i Frankrike och vid Dans– och Cirkushögskolan i Stockholm och uppträder nu med olika cirkuskompanier och på operascener runt om i Europa. På sin 12 mm tunna lina och i sin svetsade stålring har hon personifierat allt från Fellinis drömmar i Italien och Marilyn Monroes kval i UK, till alla mer eller mindre tänkbara skalor däremellan. En sak som är säker är att man aldrig vet vad man kan förvänta sig.

Mamadou Sene
Mamadou Sene är sångare och traditionell folkmusiker. Han är född på landsbygden i Senegal och kom till Sverige för 20 år sedan. Innan flytten till Sverige var han bland annat solist i den senegalesiska nationalbalettens ensemble. I Sverige har han utbildat sig vid Kungliga musikhögskolan och medverkat i ett antal grupper, däribland Ale Möller band som han fortfarande är verksam i. Hans instrument ritin är en ensträngad fiol som är ett vanligt instrument bland nomader över hela Afrika.

Latif Ansari
Latif Ansari är en 22-årig glad amatörskådespelare som uppträder med en egenskriven monolog om rasism. Latif  har deltagit i två julpjäser i Sala och under sommaren fick han rollen som Silvio i Två herrars tjänare som teater Nolby i Karlskoga satte upp.

David Eriksson
David Eriksson a.k.a Baldwithballs är mest känd i Sverige som en av artisterna i Cirkus Cirkörs succéföreställning Wear it like a crown. David har turnerat världen runt under de senaste 20 åren med en mix av udda trick och sin förtrollande scennärvaro. Han har vunnit priser och utmärkelser på Edinburgh och Perth Fringe Festival samt nu senast, en prestigefylld Olivier Award for best entertainment tillsammans med La Soirée i London 2015.

Utskriftvänlig version