Spring, Uje, spring

Spring Uje spring, av och med Uje Brandelius.Foto: Åse Bengtsson Helin (2016)
Spelas den 4 maj på Stora scen!

Välkommen till en självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan Spring, Uje, spring efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Plats Stora scen
Längd ca 1 timme och 10 minuter, ej paus
Pris 250 kr*
Ungdom(under 26 år)/studerande 110 kr, pensionär 180 kr, scenpass 200 kr, Grupp (vid bokning av minst 10 biljetter) 220 kr

Text & musik Uje Brandelius
Regi Per Wernolf
Scenografi Marika Åkerblom
Foto Åse Bengtsson Helin
Producent FIFTI

Recensioner

”Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.”
DN 5/5

”Det bästa man kan se på en svensk scen det här året”
Dagens Industri

”Brandelius har elegant parerat det allra mest privata.”
Aftonbladet

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (…) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (…) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Utskriftvänlig version