Skyll inte på oss, vi kom nyss

Två män varav den ena är klädd i en T-shirt med motivet av den amerikanska flaggan och den andra är iklädd Svart kavaj och röd slips med vita prickar
En show av och ”med” de legendariska amerikanska satirikerna Kurt Vonnegut och Tom Lehrer, gestaltade av Danny Eriksson och Mats Karlsson. Vonneguts bittert roliga humanistiska tal möter Lehrers svart humoristiska sånger.

Man måste, i dessa absurda valtider, där dumheten och den nationalistiska inbilskheten firar nya triumfer varje dag, och fyller våra tidningar med idioti, påminna sig om att det finns ett annat Amerika också: ett USA som är både coolt och klokt och bittert och roligt! Ett yttrandefrihetens förlovade land!

Kurt Vonnegut och Tom Lehrer representerar allt detta. Som barn av andra världskriget och Vietnamkriget talar dom till oss om drömmar och besvikelser och om dom svåra prövningar som vi alla nu står inför.

Med den lättaste humor och det djupaste allvar. Någon har sagt om Kurts texter att dom är som beska karameller med ett sött innehåll. Innanför all cynism och pessimism gömmer sig en stor kärlek och tilltro till människorna.

Plats Teatercaféet
Längd Ca 50 minuter
Pris 160 kr inkl förtäring*
*Max 4 biljetter per person och föreställning.

På scen Danny Eriksson & Mats Karlsson
Regi, dramaturgi Henrik Gustafsson

Soppteater
8/11 Rostad majssoppa med sting
Soppan serveras från kl 11.30.

För ev allergier eller specialkost, mejla till teatercafeet@vastmanlandsteater.se senast en vecka innan föreställning.

Utskriftvänlig version