Sannas sanna jag & Hyenor

länk

Teaterlinjen Västerås Kulturskola presenterar

Sannas sanna jag av Rasmus Lindberg

Sanna är ett utsatt barn. Hon bor med sin frikyrkotrogna mamma, sin alkoholiserade och ofta våldsamma pappa – som också är vaktmästare på hennes skola. Snacka om övervakning! Hon har få vänner. Hon får inga julklappar. Det är tråkigt, ensamt, isolerat – men hon har sin älskade katt.

En dag händer något som får bägaren att rinna över, trycket blir för stort och Sannas sanna jag dyker upp. Hela hennes existens sätts i gungning. Till slut måste hon helt enkelt bara dra, dra iväg från allt. Det här är hennes avskedspjäs, kvarlämnad i en dator i vänthallen på en busstation någonstans i Sverige.

Plats Lilla scen
Längd
70 minuter inkl paus
Ålder
Rek ålder från 12 år
Pris
100 kr*
*ungdom 60 kr 

På scen Eliah Arnstjerna, Jessica Estigarribia, Livia Göttfert, Niquita Karlsson, Brita Melander, Oscar Olmats, Anna-Jackelin Thell, Ellen Vestermark, Josefin Wallerström, Magdalena Wilroth
Regi TinaMaria Ranaxe
Koreografi Maria Holm Hammarlund
Sång/musik Annelie Hermansson

 

Hyenor av Anders Duus

Fem tjejer, alla är skolans outsiders fast på helt olika sätt. De är osynliga, mobbade eller inpressade i trånga fack. En dag gör de gemensam sak. Det handlar inte om vänskap, det handlar om överleva och att slå tillbaka. De blir Hyenor.

En hyena bryr sig inte om hur hon ser ut, hur hon låter eller hur hon luktar. En ensam hyena får vara feg – men flocken backar inte för någon. Snart är de inte bara fredade, de är fruktade. Anhängarna blir fler och fler, insatserna höjs och till sist har offer blivit förövare. Det kan inte fortsätta, men hur ska det sluta?

Plats Lilla scen
Längd
70 minuter inkl paus
Ålder
Rek ålder från 12 år
Pris
100 kr*
*ungdom 60 kr

På scen Beatrice Bergström, Linnea Domberg, Julia Malm Bägén, Jessica Estigarribia, Livia Göttfert, Angelica Johansson, Niquita Karlsson, Maja Ljunggren, Anna-Jackelin Thell, Ellen Vestermark, Mimi Wachs, Frida Widelund, Magdalena Wilroth
Regi TinaMaria Ranaxe
Koreografi Maria Holm Hammarlund
Sång/musik Annelie Hermansson

 

Utskriftvänlig version