Orkestern – en läsning

finndrama-loggo_hemsida

Orkestern är en rolig men samtidigt allvarlig pjäs om ett band som hade en stor hit på 90-talet men numera främst spelar på bröllop. Oförmågan att gå vidare påverkar
gruppens spelglädje negativt och oenigheter och svartsjuka hotar lagandan. Men så öppnar sig en möjlighet till nystart genom att bandets sångare och förgrundsfigur förmår vinnaren av TV-programmet Idol att gå med i bandet. Kan de hitta tillbaka till varandra, eller är solidaritet ett främmande ord för bandmedlemmarna? Pjäsen utspelar sig i en skrubb under en bröllopsspelning.

Iscensatt läsning i regi av Stefan Moberg
Text Okko Leo
Skådespelare Magnus Munkesjö, Mattias Redbo, Mattias Silvell, Olof Mårtensson och Sannamari Patjas
Pris 50 kr

Aldrig förr har så många finska dramatikers texter spelats på europeiska scener som nu. Ett direkt resultat av boomen i Finland där många unga dramatiker fått stort utrymme och vars motstycke saknas i Sverige.

FINNDrama är en del av en plattform för samarbete och branschutveckling inom scenkonst i Sverige och Finland.  Ambitionen är att presentera och tillgängliggöra finländsk dramatik genom läsningar av nya texter. Samtidigt skapar man en plattform för scenkonstutövare att mötas över gränserna för att inspirera och utveckla den samtida nordiska scenkonsten.

FINNDrama är ett samarbete mellan Riksteatern, Dramaten, Turteatern, Uusi Teatteri, Svenska Regissörsföreningen och Dramalabbet.

Utskriftvänlig version