Musikalisk cirkus – Parkteater

FB_IMG_1467371538272
Musikalisk cirkus

I samarbete med Västmanlandsmusiken och Gycklargruppen TRiX presenteras rockringsartisten Kari Panska till tonerna av Henrik Måwes klassiska pianomusik. Kari improviserar med ringar som ständigt tycks befinna sig i rörelse. Möt också Svart Adam Solander, jonglör från Gycklargruppen TRiX som jonglerar i takt till Jonas Färnlöfs toner.

Packa picknickkorgen och ta med egen stol. I år kör vi utomhus oavsett väder – vi ses!

Plats Teaterparken/Stadsparken
Tid ca 1 timme
Konferencier Niklas Hjulström
Fri entré

 

Om Kari Panska
Kari Panska, eller Katarzyna Szczepanska som hon egentligen heter, är en självlärd rockringsartist, nycirkusartist och lärare. Hon kombinerar teknik med flöde och balans med synvillor och ser ringarna som en danspartner som leder och följer. Kari arbetar med både en och flera ringer när hon fortsätter att söka efter nya sätt att röra sig tillsammans med en ring. Kari är känd för sin unika stil och sina starka improvisationer.

Om Henrik Måwe
Henrik Måwe, som är född i Västerås, är ansedd som en av Sveriges främsta pianister, just nu aktuell med The 50 Greatest Piano Pieces, ett av de mest spelade pianoalbumen på Spotify. Utöver sina soloframträdanden uppträder Henrik Måwe regelbundet med den internationella eliten bland sångare och instrumentalister. Han är en flitig gäst på kammarmusikfestivaler i Sverige och utlandet.

Om Svart Adam Solander
Medverkar bl.a. i TRiX nya demokratiföreställning och IGNIS. Adam är utbildad jonglör på cirkusskola i Köpenhamn och har spenderat större delen av sitt liv med många bollar i luften. Bildligt och bokstavligt talat. Jonglering är hans huvuddisciplin men han fuskar även inom det mesta.

Om Jonas Färnlöf
Jonas är multiinstrumentalist och skriver samt framför musiken till TRiX större eldföreställningar. Jonas musik innehåller allt från live-loopad kontrabas till sång och järnskrot. Han uppträder även med flera andra internationellt turnerande ensembler samt driver trädgårdsscenen i Lasses kvarter.

Utskriftvänlig version