Monica Z & Jag


Spelas 13 november, Teatercaféet

– Ett varmt, intimt och personligt porträtt av Monica Zetterlund, hennes sånger och liv.

Sångerskan Lena Nilsson skapar tillsammans med sin pianist Carina E Nilsson en föreställning med innerlig atmosfär fylld av glädje, humor, kärlek och minnen, men den speglar också djupet och svärtan i Monicas artisteri och person. Härligt sväng, stämningsfull eftertanke och glimten i ögat. Med sin unika scennärvaro och fantastiska röst skapar Lena och Carina en föreställning som berör!

Lena Nilsson är en sångerska med lång karriär och ni känner bl a igen henne ifrån jazzsånggruppen Avec som var ständiga gästartister i ”Allsång på Skansen under 3 år. Turnéer i hela landet, ett stort antal TV-program, spelningar på jazzklubb i London, visfestivaler och skivinspelningar är ett litet axplock ur sammanhang hon medverkat i. 2017 gav Lena ut skivan ”Monica Z & Jag” och föreställningen har bl a spelats för utsålda hus på Kulturhuset Spira i Jönköping, Stockholm Jazz Festival och på Göteborgsoperans Skövdescen.

Carina E Nilsson är en av landets mest välmeriterade pianister och har bl a varit kapellmästare för Taube today på Västmanlands Teater, för Parkteaterns huvuduppsättning 2019, turnerat tillsammans med Mattias Enn för Riksteatern och är musikaliskt ansvarig för succén ”Från Broadway till Duvemåla”.

Sagt om föreställningen:
”Vilken röst, fingertoppskänsla och värme. Musikalisk underhållning i världsklass!”

”Man imponeras av Lena Nilssons fina förmåga att tränga in i och gestalta sångerna och – vilken publikkontakt!”

”Här får vi en lysande Lena i ett avskalat format, som hon fyller med varma och innerliga tolkningar av Monica Z-låtar. Briljant, om ni frågar mig.”

Monica Z & Jag ersätter soppteatern Renegades. 

Plats Teatercafeét
Längd 1 timme
Pris 200 kr inkl förtäring*
*Max 4 biljetter per person och föreställning.

På scen Lena Nilsson & Carina E Nilsson
Regi Anders Butta Börjesson
Manus Lena Nilsson & Anders Butta Börjesson

Soppa Morotssoppa
Soppa serveras 30 minuter innan föreställningsstart.

För ev allergier eller specialkost, mejla till teatercafeet@vastmanlandsteater.se senast en vecka innan föreställning.

Utskriftvänlig version